Plaja Cid Harbour din Australia a inregistrat al treilea atac al rechinilor din ultima perioada.

Publicat:05.11.2018, 13:07

Un barbat a fost victima atacului unui rechin în zona Cid Harbour din largul coastei nord-estice a Australiei, au anuntat luni serviciile de urgenta, citate de DPA.


Serviciul de ambulanta din Queensland a precizat ca barbatul, cu vârsta de circa 40 de ani, a suferit rani grave la mâini si picioare, însa nu se cunosc detalii exacte despre starea de sanatate.


Reprezentantii serviciului de ambulanta au precizat ca atacul a avut loc luni seara în timp ce barbatul înota în apropierea unei ambarcatiuni private din Cid Harbour.


Barbatul a fost transportat pe calea aerului la un spital local dupa ce paramedicii i-au acordat primul ajutor pe barca.

Incidentul a avut loc în apropierea regiunii în care doua turiste au fost victimele a doua atacuri similare, petrecute într-un interval de 24 de ore, în luna septembrie, în apropiere de capatul sudic al Marii Bariere de Corali. O fata cu vârsta de 12 ani si o femeie de 46 de ani au fost muscate de rechini în zona Cid Harbour din largul Arhipelagului Whitsunday. Amândoua au supravietuit.

În urma celor doua atacuri din septembrie, plaja din apropiere a fost închisa iar sase rechini au fost ucisi în decurs de o saptamâna. În Australia, rechinul este o specie protejata.

Luna trecuta, un pescar a fost muscat de umar de un rechin de dimensiuni mari pe care îl prinsese si încerca sa-l ridice barca, în apropierea Marii Bariere de Corali.

Regiunea Arhipelagului Whitsunday din zona Cid Harbour este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Australia, vizitata anual de peste 750.000 de turisti.