Google+

Un bulgar a fost retinut de fortele de ordine din Germania, fiind suspectat de asasinatul jurnalistei Viktoria Marinova. Oamenii legii spun ca ADN-ul acestuia conincide suta la suta cu cel descoperit in locul in care a fost ucisa victima - VIDEO

Un bulgar a fost retinut de fortele de ordine din Germania, fiind suspectat de asasinatul jurnalistei Viktoria Marinova. Oamenii legii spun ca ADN-ul acestuia conincide suta la suta cu cel descoperit in locul in care a fost ucisa victima - VIDEO
Embed:

Un bulgar a fost retinut aseara de fortele de ordine din Germania, fiind suspectat de asasinatul jurnalistei Viktoria Marinova in orasul Ruse. Oamenii legii spun ca ADN-ul acestuia conincide suta la suta cu cel descoperit in locul in care a fost ucisa victima. Cetateanul ucrainean, cu cetatenie roamana a fost eliberat din detentie, dupa ce s-a stabilit ca in momentul producerii crimei, el se afla in alta parte.PURTATOR DE CUVANT, PROCURATURA RUSE: “A fost verificata implicarea mai multor persoane in comiterea acestei crime. In acest moment analizam alibiul unui cetatean, dar deocamdata nu avem un suspect concret.”

 

Potrivit presei locale, bulgarul Severin Krasimirov, in varsta de 21 de ani, a fost retinut in urma identificarii probelor ADN de la locul faptei, care ar fi 100 de procente identice cu ADN-ul suspectului. Acesta a fost incatusat in Germania, unde se presupune ca a fugit dupa comiterea crimei si a fost predat deja autoritatilor bulgare.

 

Nu este clar din ce motiv, dar oamenii legii din Bulgaria, le-au retinut si pe sotia, dar si pe matusa suspectului. Operatiunea de retinere a fost efectuata la cateva ore de la eliberarea cetateanului roman, retinut acum doua zile.

 

La aceasta etapa, anchetatorii au exclus versiunea ca omorul ar avea legatura cu activitatea profesionala a victimei. Pe de alta parte, un cotidian bulgar a subliniat ca ultima emisiune a Viktoriei Marinova a fost consacrata unui scandal despre coruptie si fraudarea fondurilor europene, in care este implicata o companie apropiata premierului Boyko Borissov.

 

Comisia Europeana a cerut autoritatilor din Sofia sa grabeasca investigatiile privind omorul jurnalistei, pentru a stabili daca tragedia are legatura cu activitatea sa. Zeci de bulgari, indignati de mersul anchetei, au organizat proteste.

 

Victoria Marinova, mama a unui copil de 6 ani, a fost violata si ucisa cu bestialitate la sfarsitul saptamanii trecute, iar corpul neinsufletit a fost gasit sambata. Ea este al treilea ziarist de investigatii, asasinat intr-o tara din UE in ultima perioada, dupa o femeie din Malta si un barbat din Slovacia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn