Un fost colonel din armata Austriei a fost retinut pentru ca ar fi spionat in favoarea Rusiei. Anuntul a fost facut azi dimineata de catre cancelarul austriac. Ministrul rus de Externe s-a declarat placut surprins de aceasta informatie.

Publicat:09.11.2018, 18:46

Colonelul austriac a fost acuzat ca a lucrat pentru serviciile secrete rusesti din 1990 si pana anul acesta. Anuntul a fost facut azi dimineata de catre cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, fara a dezvalui insa identitatea acestuia. Ulterior, ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Moscova pentru explicatii.

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: “Cu parere de rau, in ultima vreme, partenerii nostri occidentali au inceput sa recurga nu la diplomatia traditionala, decenta, ci la diplomatia de megafon, invinuindu-ne public, cerand public explicatii referitoare la subiecte despre care nu cunoastem nimic.”

Austria este unul dintre putinele state-membre ale Uniunii Europene care a mentinut contacte diplomatice relativ stranse cu Federatia Rusa, in pofida conflictului din Ucraina si a cazului Skripal din Marea Britanie.