Google+

Un fost colonel din armata Austriei a fost retinut pentru ca ar fi spionat in favoarea Rusiei. Anuntul a fost facut de catre cancelarul austriac - VIDEO

Un fost colonel din armata Austriei a fost retinut pentru ca ar fi spionat in favoarea Rusiei. Anuntul a fost facut de catre cancelarul austriac - VIDEO
Embed:

Un fost colonel din armata Austriei a fost retinut pentru ca ar fi spionat in favoarea Rusiei. Anuntul a fost facut azi dimineata de catre cancelarul austriac. Ministrul rus de Externe s-a declarat placut surprins de aceasta informatie.

 

Colonelul austriac a fost acuzat ca a lucrat pentru serviciile secrete rusesti din 1990 si pana anul acesta. Anuntul a fost facut azi dimineata de catre cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, fara a dezvalui insa identitatea acestuia. Ulterior, ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Moscova pentru explicatii.

 

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: “Cu parere de rau, in ultima vreme, partenerii nostri occidentali au inceput sa recurga nu la diplomatia traditionala, decenta, ci la diplomatia de megafon, invinuindu-ne public, cerand public explicatii referitoare la subiecte despre care nu cunoastem nimic.”

 

Austria este unul dintre putinele state-membre ale Uniunii Europene care a mentinut contacte diplomatice relativ stranse cu Federatia Rusa, in pofida conflictului din Ucraina si a cazului Skripal din Marea Britanie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn