Google+

Un francez a fost arestat in Bulgaria. Este suspectat de legaturi cu unul dintre fratii teroristi Kouachi

Un francez arestat in Bulgaria pe 1 ianuarie, pentru ca a incercat sa ajunga in Siria, este suspectat ca ar fi avut legaturi cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atentatului comis pe 7 ianuarie la sediul saptamanalului satiric Charlie Hebdo.

 

Informatia a fost confirmata de justitia bulgara pentru AFP, citata de Mediafax.

 

Mandatul european de arestare emis de Franta pe numele lui Fritz-Joly Joachin mentioneaza acuzatia de "participare la o grupare infractionala armata al carei obiectiv era organizarea unor actiuni teroriste", a declarat Darina Slavova, procuroarea generala din Haskovo (sud).

 

"Inainte sa plece, pe 30 decembrie, catre Turcia, el s-a aflat in mai multe randuri in contact cu unul dintre cei doi frati, Chérif Kouachi", se mai precizeaza in mandat. Joachin, in varsta de 29 de ani, de origine haitiana, a fost arestat impreuna cu copilul sau, pe 1 ianuarie, in timp ce incerca sa treaca frontiera dintre Bugaria si Turcia la bordul unui autobuz.

 

Parchetul din Haskovo a anuntat initial ca acesta era vizat de un mandat european de arestare, dupa ce sotia sa l-a acuzat de rapirea fiului lor, in varsta de 3 ani, pe 30 decembrie, cu scopul de a-l duce alaturi de jihadisti din Siria si de a-l educa in conformitate cu principiile islamului radical. Copilul a fost incredintat, intre timp, mamei sale.

 

Suspectul a declarat ca doar calatorea impreuna cu fiul sau si partenera sa, urmand sa petreaca un concediu la Istanbul. El a acceptat luni principiul extradarii sale. Justitia bulgara urmeaza sa ia o decizie pe aceasta tema vineri.


Citeste mai multe despre: francez, Kouachi, bulgaria,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn