Au inventat un robot de mici dimensiuni care poate sa depisteze sicancerul la piele. A facut-o un grup de ingineri de la un institut american care vor sa revolutioneze cu el medicina. Dispozitivul se misca pe piele de unul singur si analizaeaza indicatori cum ar fi pulsul sau activitatea musculara.

Publicat:22.10.2018, 17:18

Artiom DEMENTIEV, STUDENT AL INSTITUTULUI TEHNIC DIN MASSACHUSETTS:Doi ani in urma am inceput sa ne interesam de robotii pentru corp. Pana atunci ma ocupam de ceasuri de mana, ochelari, sau microscheme pentru unghii. Cautam noi cai de a aborda tehnologiile portative.”

 Inginerii de la Institutul Tehnic din Massachusetts au inventat un robot pe ventuze care se misca de unul singur pe corpul uman fara a fi necesara interventia medicului.

Robotul, numit Skinbot, analizeaza diversi indicatori medicali direct de pe piele, printre care pulsul sau activitatea musculara. Totodata, dispozitivul poate sa observe si cancerul de piele. Inventatorii spun ca robotul poate sa vada unele celule minuscule din corp, ceea ce nu pot sa faca medicii. Acum inginerii cauta noi cai de a folosi robotul pentru a imbunatati calitatea cercetarilor stiintifice in domeniul medicinei.