Un tribunal din Bangkok a oferit custodia unica a 13 copii unui barbat din Japonia, pe care i-a facut cu mame surogat din Thailanda.

Publicat:20.02.2018, 08:42

Mitsutoki Shigeta a provocat un scandal în 2014, dupa ce poliţia thailandeza a precizat ca probele ADN ale acestuia au fost regasite în genele a noua copii gasiţi într-un apartament din Bangkok, plus alţi patru copii nascuţi de mame surogat.


Cazul tulburator a adus în lumina reflectoarelor industria chinezeasca a ”fabricilor de copii” şi a ajutat autoritaţile sa împiedice strainii sa mai plateasca pentru surogatele din Thailanda începând din 2015.


Shigeta, fiul unui magnat japonez, a parasit ţara în urma acestui scandal, dar mai târziu a dat în judecata Ministerul Dezvoltarii Sociale şi Securitaţii Umane din Thailanda pentru custodia copiilor.

Pentru fericirea şi oportunitaţile pe care cei 13 copii le vor primi de la tatal lor biologic, care nu a prezentat pâna acum un comportament rau, instanţa prevede ca toţi cei 13 copii nascuţi de mame surogat sa fie daţi în custodia acestuia”, a fost sentinţa Curţii Centrale din Bangkok, potrivit Daily Mail.

Shigeta, care nu a participat la proces, a fost numit astfel ”singurul parinte” al copiilor, dupa ce mamele surogat thailandeze şi-au restras prin semnatura toate drepturile asupra acestora.

Shigeta a angajat surogatele thailandeze înainte ca statul sa interzica comerţul cu copii în 2015, în urma unui şir de scandaluri de custodie.