Google+

Un lunetist britanic a ucis un jihadist noaptea, cu o lovitura de ”una la un milion”

Un lunetist al trupelor speciale britanice sustine ca a ucis un luptator cu experienta al Statului Islamic cu o lovitura extrem de norocoasa, de ”una la un milion”, executata pe timp de noapte.

 

Potrivit Daily Mail, extremistul jihadist ar fi fost ucis de britanic de la o distanţă de peste 1,6 kilometri.

 

De asemenea, lunetistul afirmă că teroristul ar fi fost lovit cu un glonţ în cap în apropiere de graniţa cu Siria, după ce a avut la dispoziţie un timp de doar 15 secunde.

 

Se pare că britanicul ar fi un sergent într-o unitate SAS, acesta fiind un veteran al operaţiunilor militare din Irak şi Afganistan, unde ar fi doborât peste 100 de inamici.

 

Potrivit Daily Star Sunday, el ar fi folosit o puşcă cu lunetă fabricată în SUA, McMillan TAC-50. Cu acest model ar fi reuşit să ucidă fanaticul care tocmai sosise la o casă considerată sigură, într-un sat de lângă graniţa cu Siria.

 

O sursă citată de Daily Star a declarat că satul respectiv se află sub ocupaţia ISIS, ceea ce făcea imposibilă varianta de capturare a teroristului.

 

Echipa SAS a sperat ca acel comandant ISIS va veni pe timpul zilei, pentru că o lovitură pe timp de noapte era văzută ca fiind periculoasă. Însă pe măsură ce se apropia seara, echipa şi-a dat seama că va trebui ori să anuleze ori să execute lovitura noaptea.Lunetistul a spus că vrea să încerce noaptea, iar cererea a fost aprobată.” a spus sursa citată.

 

Lunetistul a avut 15 secunde la dispoziţie, să execute lovitura, în timp ce jihadistul îşi parca maşina.

 

De asemenea, britanicul spune că extremistul a fost ucis instant, după ce glonţul l-a lovit direct în ceafă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn