Google+

Un om al strazii din SUA a gasit pe strada o punga cu 17.000 de dolari. Ce a facut cu banii - FOTO

Ce faci daca gasesti chiar in prag de Craciun o punga cu 17.000 de dolari? Consideri banii un cadou venit din cer sau ii predai politiei?

 

Un om fără adăpost din Washington a ales a doua variantă - cea corectă - deşi mică avere l-ar fi ajutat să înceapă o viaţă nouă.

 

Kevin aştepta să se deschidă cantina socială, unde mănâncă adesea, iar în faţa uşii a zărit o pungă care i-a stârnit interesul. A luat-o şi, spre marea lui uimire, a descoperit că este plină cu bancnote. În total, 17.000 de dolari.

 

Anita Miller, managerul cantinei sociale: “S-a aplecat, a luat punga, s-a uitat în ea şi şi-a dat seama imediat că e vorba de o groază de bani. A aşteptat ca angajata noastră să sosească la şapte şi jumătate dimineaţa. I-a dat punga spunându-i că cineva a lăsat-o acolo pentru noi.

 

Angajaţii au predat banii poliţiei. Cum în 90 de zile nu i-a revendicat nimeni, cantina socială a primit acceptul să-i păstreze. Şi îi va folosi ca să extindă bucătăria şi sala de mese - pentru a putea hrăni mai mulţi nevoiaşi.

 

Anita Miller, managera cantinei sociale: “A fost o decizie dificilă pentru el, întrucât banii i-ar fi prins tare bine. El ştie că nu e bine să iei lucrul altcuiva, asta înseamnă să furi şi el nu face aşa ceva.”

 

Kevin a fost decorat de poliţia din Washington, iar primăria i-a oferit vouchere de cumpărături la magazinul lui preferat. În plus, angajaţii cantinei îl aşteaptă în fiecare zi cu o masă caldă şi îi pregătesc un pachet.

 

Anita Miller, managera cantinei sociale: “Mă bucur că putem să-l ajutăm, fiindcă şi el ne-a ajutat pe noi. E un sentiment extraordinar. Credeţi-mă, ne-a deschis ochii tuturor.”


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn