Ce faci daca gasesti chiar in prag de Craciun o punga cu 17.000 de dolari? Consideri banii un cadou venit din cer sau ii predai politiei?

Publicat:10.12.2018, 07:47

Un om fara adapost din Washington a ales a doua varianta - cea corecta - desi mica avere l-ar fi ajutat sa înceapa o viata noua.

Kevin astepta sa se deschida cantina sociala, unde manânca adesea, iar în fata usii a zarit o punga care i-a stârnit interesul. A luat-o si, spre marea lui uimire, a descoperit ca este plina cu bancnote. În total, 17.000 de dolari.

Anita Miller, managerul cantinei sociale: “S-a aplecat, a luat punga, s-a uitat în ea si si-a dat seama imediat ca e vorba de o groaza de bani. A asteptat ca angajata noastra sa soseasca la sapte si jumatate dimineata. I-a dat punga spunându-i ca cineva a lasat-o acolo pentru noi.

Angajatii au predat banii politiei. Cum în 90 de zile nu i-a revendicat nimeni, cantina sociala a primit acceptul sa-i pastreze. Si îi va folosi ca sa extinda bucataria si sala de mese - pentru a putea hrani mai multi nevoiasi.

Anita Miller, managera cantinei sociale: “A fost o decizie dificila pentru el, întrucât banii i-ar fi prins tare bine. El stie ca nu e bine sa iei lucrul altcuiva, asta înseamna sa furi si el nu face asa ceva.”

Kevin a fost decorat de politia din Washington, iar primaria i-a oferit vouchere de cumparaturi la magazinul lui preferat. În plus, angajatii cantinei îl asteapta în fiecare zi cu o masa calda si îi pregatesc un pachet.

Anita Miller, managera cantinei sociale: “Ma bucur ca putem sa-l ajutam, fiindca si el ne-a ajutat pe noi. E un sentiment extraordinar. Credeti-ma, ne-a deschis ochii tuturor.”