Google+

Un om al strazii, erou al atacului terorist din Melbourne. Cati bani a primit pentru gestul sau

Un barbat fara adapost a ajuns in atentia publica, dupa ce in timpul atacului terorist din Melbourne a folosit un carucior de cumparaturi pentru a-i distrage atentia atacatorului, care voia sa raneasca cu un cutit mai multi politisti.

 

Michael Rogers, supranumit „eroul din Melbourne” sau „omul cu căruciorul”, a emoţionat o ţară întreagă pentru curajul de care a dat dovadă în timpul atacului din 9 noiembrie. Într-un filmuleţ apărut pe reţelele de socializare, se poate observa cum el intervine pentru a ajuta doi poliţişti care se luptau cu Hassan Khali Shire Ali, după ce acesta a incendiat o maşină şi a înjunghiat mai mulţi pietoni.

 

De aceea, o organizaţie caritabilă din Melbourne a iniţiat o campanie – „Nu toţi eroii poartă pelerine” - prin care încearcă să strângă bani, astfel încât să-i schimbe viaţa bărbatului de 46 de ani care locuieşte pe stradă. În mai puţin de 24 de ore, oamenii au donat în jur de 72.000 de dolari (100.000 de dolari australieni).

 

„Suntem absolut surprinşi de generozitatea tuturor şi dorinţa de a-l ajuta pe eroul nostru - „Omul cu căruciorul” - să se pună înapoi pe picioare. Nu am pus un prag, dar donaţiile voastre au depăşit aşteptările noastre. Eroul nostru merită ce e mai bun”, au scris iniţiatorii campaniei, pe GoFundMe, conform Newsweek.

 

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian 7 News, Rogers a povestit că reacţia sa a fost „ceva e moment.” Jurnaliştii l-au găsit pe bărbat dormind pe o bancă într-un parc in oraş.

 

„Am văzut căruciorul într-o parte şi m-am dus să îi iau, după care l-am împins spre el. L-a lovit dar nu l-a dărâmat, aşa că am repetat mişcarea de câteva ori, dar nu a fost suficient cât să-l opresc”, a spus Michael Rogers.

 

Hassain Khalif Shire Ali, un cetăţean australian de origine somaleză în vârstă de 30 de ani, a înjunghiat trei persoane în faţa unui centru comercial dintr-o zonă aglomerată din Melbourne. O persoană a murit, alte două au fost rănite.

 

Sisto Malaspina, patronul unei populare cafenele, a murit la scurt timp de la atac. Celelalte două victime sunt în spital, cu răni care nu le pun în pericol viaţa. 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn