Un barbat fara adapost a ajuns in atentia publica, dupa ce in timpul atacului terorist din Melbourne a folosit un carucior de cumparaturi pentru a-i distrage atentia atacatorului, care voia sa raneasca cu un cutit mai multi politisti.

Publicat:12.11.2018, 15:47

Michael Rogers, supranumit „eroul din Melbourne” sau „omul cu caruciorul”, a emoţionat o ţara întreaga pentru curajul de care a dat dovada în timpul atacului din 9 noiembrie. Într-un filmuleţ aparut pe reţelele de socializare, se poate observa cum el intervine pentru a ajuta doi poliţişti care se luptau cu Hassan Khali Shire Ali, dupa ce acesta a incendiat o maşina şi a înjunghiat mai mulţi pietoni.

De aceea, o organizaţie caritabila din Melbourne a iniţiat o campanie – „Nu toţi eroii poarta pelerine” - prin care încearca sa strânga bani, astfel încât sa-i schimbe viaţa barbatului de 46 de ani care locuieşte pe strada. În mai puţin de 24 de ore, oamenii au donat în jur de 72.000 de dolari (100.000 de dolari australieni).

„Suntem absolut surprinşi de generozitatea tuturor şi dorinţa de a-l ajuta pe eroul nostru - „Omul cu caruciorul” - sa se puna înapoi pe picioare. Nu am pus un prag, dar donaţiile voastre au depaşit aşteptarile noastre. Eroul nostru merita ce e mai bun”, au scris iniţiatorii campaniei, pe GoFundMe, conform Newsweek.

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian 7 News, Rogers a povestit ca reacţia sa a fost „ceva e moment.” Jurnaliştii l-au gasit pe barbat dormind pe o banca într-un parc in oraş.

„Am vazut caruciorul într-o parte şi m-am dus sa îi iau, dupa care l-am împins spre el. L-a lovit dar nu l-a darâmat, aşa ca am repetat mişcarea de câteva ori, dar nu a fost suficient cât sa-l opresc”, a spus Michael Rogers.

Hassain Khalif Shire Ali, un cetaţean australian de origine somaleza în vârsta de 30 de ani, a înjunghiat trei persoane în faţa unui centru comercial dintr-o zona aglomerata din Melbourne. O persoana a murit, alte doua au fost ranite.

Sisto Malaspina, patronul unei populare cafenele, a murit la scurt timp de la atac. Celelalte doua victime sunt în spital, cu rani care nu le pun în pericol viaţa.