Un pilot din Franta a fost declarat erou pe retelele de socializare dupa ce a facut o manevra care a uimit o lume intreaga. In timpul unei operatiuni de salvare in munti, acesta a infipt aparatul de zbor cu partea din fata in zapada asa incat colegii sai sa poata cobora. Este o arta, au strigat in cor internautii, in timp ce pilotul spune ca nu e decat o manevra obisnuita.

Publicat:09.01.2019, 11:52

Imaginile au fost surprinse pe doi ianuarie in estul Frantei. Un grup de prieteni au mers la schi in masivul Giffre, cand unul dintre ei s-a ranit la un genunchi, asa ca a avut nevoie de interventia jandarmilor montani. Unul dintre tinerii aflati pe munte a filmat cu telefonul mobil sosirea aparatului de zbor, asa ca a surprins momentul inedit.

Din imagini se poate observa cum elicopterul se apropie tot mai mult de coasta inzapezita, dupa care pilotul propteste partea din fata a aparatului de zbor in zapada, iar salvatorii coboara.

Imaginile nu au trecut neobservate de internauti, care au calificat manevra pilotului drept o arta. Pilotul aeronavei are 46 de ani si are o experienta de zbor de peste cinci mii de ore, efectuand operatiuni in regiune de sase ani.

Acesta a declarat ca nu este nimic deosebit in manevra sa, si ca toti pilotii trebuie sa o invete pentru a obtine certificatul pentru operatiuni montane.