Un preot din Rusia este investigat de comisia disciplinara a eparhiei din orasul Tver, dupa ce a postat pe retelele de socializare fotografii cu genti si incaltaminte Louis Vuitton si Gucci, scrie Actually Russia, citat de libertatea.ro.

Publicat:10.12.2018, 08:16

Protopopul Veaceslav Baskakov, care publica pe contul sau de Instagram fotografiile cu bunurile de lux va ajunge în faţa comisiei de disciplina, iar Alexandr Volkov, şeful biroului de presa al Patriarhului Kirill, a declarat ca spera ca acesta sa fie tras la raspundere şi atenţionat ca „astfel de lucruri sa nu se mai întâmple', scrie libertatea.ro.

Potrivit acestuia, pozele de pe Instagram ale lui Baskakov sunt „de prost gust” şi a rugat membrii clerului sa fie mai reţinuţi: viaţa lor „nu poate fi divizata în viaţa publica şi viaţa personala”. Scandalul a izbucnit dupa ce mai mulţi internauţi au atras atenţia publica asupra profilului lui Baskakov.

Preotul a postat timp de mai bine de un an, fotografii în care îşi etala hainele şi încalţamintea scumpa. Contul a fost şters în weekend, dar capturi ale postarilor sale continua sa fie distribuite.