Un ucrainean cu cetatenie romana a fost retinut in legatura cu moartea jurnalistei din Bulgaria, violata si ucisa la sfarsitul saptamanii trecute. Comisia Europeana a cerut ca acest caz sa fie investigat pentru a stabili daca omorul are legatura cu activitatea profesionala a tinerei. Astazi, in presa internationala se vehicula ca suspectul ar fi moldovean.

Publicat:09.10.2018, 13:43

Un suspect a fost retinut in legatura cu omorul jurnalistei din Bulgaria, a aparut astazi pe primele pagini din presa straina. Mai exact, este vorba despre un ucrainean, care detine cetatenie romana, iar politia a investigat alibiul acestuia, pentru a stabili unde se afla barbatul cand a avut loc tragedia. Deocamdata oamenii legii au refuzat sa ofere mai multe detalii despre persoana retinuta si ce legatura ar avea cu victima.

Intre timp, cateva agentii internationale de stiri au scris ca, potrivit unor surse anonime, se stie ca un suspect ar fi o persoana cu dubla cetatenie - moldoveneasca si romana. Ministerul de Interne din Bulgaria nu a confirmat si nici infirmat aceste informatii.

Mai mult, Comisia Europeana a cerut autoritatilor din Sofia sa grabeasca investigatiile privind omorul Victoriei Marinova, pentru a stabili daca tragedia are legatura cu activitatea sa de jurnalist. 

Margaritis SCHINAS, PURTATOR DE CUVANT AL COMISIEI EUROPENE:  "Comisia se asteapta la o ancheta rapida si cuprinzatoare din partea autoritatilor abilitate, care sa ii aduca in fata justitiei pe cei vinovati si sa explice daca acest caz este legat de munca victimei.“  

Indignati de mersul anchetei privind moartea jurnalistei, zeci de bulgari au iesit sa protesteze aseara. 

Nimeni nu poate fi sigur ca nu i se va intampa la fel, au spus mai multi jurnalisti bulgari, care aseara au aprins lumanari in memoria colegei lor. 

Victoria Marinova, mama a unui copil de 6 ani, a fost violata si ucisa la sfarsitul saptamanii trecute, scrie presa straina, iar corpul neinsufletit a fost gasit sambata. Ea este al treilea ziarist de investigatii, asasinat intr-o tara din UE in ultima perioada, dupa o femeie din Malta si un barbat din Slovacia.