La noi, petrecerile de Halloween s-au tinut lant in weekend, insa, peste Ocean, atmosfera continua sa fie de groaza pana pe 31 octombrie cel putin.

Publicat:29.10.2018, 07:13

Americanii asteapta aceasta zi ca sa porneasca la colindat prin cartier, însotiti de copii costumati.

Si, ca în fiecare an, si-au umplut casa si gradina cu decoratiuni cât mai spectaculoase şi înfioratoare.

Marile magazine din Statele Unite sunt încarcate cu decoratiuni pentru Halloween. Nu vorbim doar de dovleci si costume, ci si de dragoni care scot aburi pe nari, de vârcolaci înspaimântatori si de vrajitoare.

Robert Flores, angajat Home Depot: ”În comparatie cu anii trecuti, spatiul alocat decoratiunilor de Halloween a crescut considerabil, aproape de trei ori. Avem numeroase produse care îi vor ajuta pe clientii nostri sa-si transforme curtea într-un platou de filmare.”

Un ornament care se misca, scoate aburi sau sunete înspaimântatoare costa aproximativ doua sute de dolari. Ca sa obtina efectul dorit, clientii cumpara mai multe. Mai ales ca Halloweenul este, precum Craciunul, motiv de întrecere între vecini la capitolul decoratiuni pentru casa si gradina.

Robert Flores, angajat Home Depot: “Avem decoratiuni gonflabile care au între doi si trei metri jumatate înaltime, decoratiuni robotizate de înaltimea unui om. Avem un dragon de dimensiuni uriase, ceva ce nu am mai avut pâna acum.”

Estimarile arata ca americanii vor cheltui numai pentru decoratiuni 2,7 miliarde de dolari. Alte aproape sase miliarde sunt scoase din buzunare pentru costume, dulciuri si petreceri tematice. Cifrele sunt însa într-o usoara scadere fata de anul trecut, desi startul vânzarilor s-a dat mai devreme.

Frank Mottek, analist: “Retailerii încep sa vânda produse tematice mai devreme ca niciodata. Unele magazine au început înca din august sa puna pe rafturi bunatati de Halloween. Eu n-am mai vazut asa ceva. În septembrie, au început sa ajunga în magazine si decoratiunile de Craciun, spre surprinderea tuturor.”

Însa americanii nu-si costumeaza doar copiii, ci si animalele de companie. Potrivit estimarilor, vor cheltui pentru asta jumatate de miliard de dolari.