Google+

Vanzari de miliarde de dolari in SUA, pentru decoratiuni de Halloween

La noi, petrecerile de Halloween s-au tinut lant in weekend, insa, peste Ocean, atmosfera continua sa fie de groaza pana pe 31 octombrie cel putin.

 

Americanii aşteaptă această zi ca să pornească la colindat prin cartier, însoţiţi de copii costumaţi.

 

Şi, ca în fiecare an, şi-au umplut casa şi grădina cu decoraţiuni cât mai spectaculoase şi înfiorătoare.

 

Marile magazine din Statele Unite sunt încărcate cu decoraţiuni pentru Halloween. Nu vorbim doar de dovleci şi costume, ci si de dragoni care scot aburi pe nări, de vârcolaci înspăimântători şi de vrăjitoare.

 

Robert Flores, angajat Home Depot: ”În comparaţie cu anii trecuţi, spaţiul alocat decoraţiunilor de Halloween a crescut considerabil, aproape de trei ori. Avem numeroase produse care îi vor ajuta pe clienţii noştri să-şi transforme curtea într-un platou de filmare.”

 

Un ornament care se mişcă, scoate aburi sau sunete înspăimântătoare costă aproximativ doua sute de dolari. Ca să obţină efectul dorit, clienţii cumpără mai multe. Mai ales că Halloweenul este, precum Crăciunul, motiv de întrecere între vecini la capitolul decoraţiuni pentru casă şi grădină.

 

Robert Flores, angajat Home Depot: “Avem decoraţiuni gonflabile care au între doi şi trei metri jumătate înălţime, decoraţiuni robotizate de înălţimea unui om. Avem un dragon de dimensiuni uriaşe, ceva ce nu am mai avut până acum.”

 

Estimările arată că americanii vor cheltui numai pentru decoraţiuni 2,7 miliarde de dolari. Alte aproape şase miliarde sunt scoase din buzunare pentru costume, dulciuri şi petreceri tematice. Cifrele sunt însă într-o uşoară scădere faţă de anul trecut, deşi startul vânzărilor s-a dat mai devreme.

 

Frank Mottek, analist: “Retailerii încep să vândă produse tematice mai devreme ca niciodată. Unele magazine au început încă din august să pună pe rafturi bunătăţi de Halloween. Eu n-am mai văzut aşa ceva. În septembrie, au început să ajungă în magazine şi decoraţiunile de Crăciun, spre surprinderea tuturor.”

Însă americanii nu-şi costumează doar copiii, ci şi animalele de companie. Potrivit estimărilor, vor cheltui pentru asta jumătate de miliard de dolari.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn