Google+

Viata in Barcelona revine incet, incet la normal. Bulevardul Las Ramblas, plin de turisti - FOTO

Pe bulevardul Las Ramblas, buticurile s-au redeschis, iar turistii incearca sa profite de vacanta. Nimeni nu poate uita insă haosul si groaza de joi seara, iar omagiile aduse celor care au decedat in masacrul de pe promenada curg.

 

Duminică dimineaţă, la catedrala Sagrada Familia, va fi oficiată o slujba pentru victimele atentatului.


“Nu ne este teamă! Nu ne este teamă!” Acesta e mesajul pe care locuitorii Barcelonei au vrut să-l trimită regelui Felipe. Monarhul şi regina Letizia s-au recules la uriaşul altar de flori şi lumânări care comemorează victimele masacrului de pe bulevardul Las Ramblas.


Şi taximetriştii le-au adus victimelor un omagiu. Chiar la ora la care a avut loc atacul de joi, au mers în şir pe străduţele de lângă Las Ramblas, apăsând claxoanele.


Taximetriştii sunt văzuţi drept eroi pentru felul în care s-au mobilizat, după tragedie. Au dus răniţii la spital şi i-au ajutat pe cei prinşi în haos să-şi găsească apropiaţii daţi dispăruţi ori să ajungă la hotel sau acasă.


Între timp, într-un oraş în doliu, cu maşini de poliţie şi agenţi cu armele la vedere, turiştii au încercat pe cât posibil să-şi continue vacanţă. Buticurile aliniate pe Las Ramblas şi-au ridicat, din nou, obloanele.


Cartierul Barceloneta, de la malul marii, a roit de vizitatori, iar terasele au fost, că de obicei, pline.


Turistă din Egipt: “Nu cred că atacul a schimbat ceva, oraşul e minunat.”


Unii turişti au mărturisit că, pe lângă poliţişti înarmaţi, ar fi vrut să vadă şi alte măsuri, precum bariere din beton care să împiedice maşinile să ajungă în locurile de promenadă.


Ministerul spaniol de Interne chiar le-a recomandat autorităţilor locale să instaleze asemenea baricade. Dar subiectul a rămas la nivel de dezbatere, de teamă că o asemenea măsură îi va incomodă pe turişti.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn