Google+

Victimele tragediei din Genova, conduse pe ultimul drum. Prima ipoteza legata de prabusirea podului

In Italia este zi de doliu national. Sambata au avut loc funeralii de stat pentru o parte dintre victimele tragediei de la Genova, iar la ceremonia religioasa au participat presedintele si premierul tarii.

 

Ultimul bilanţ al dezastrului indică 42 de morţi. Potrivit presei, vineri noapte au fost găsite printre dărâmături încă 4 trupuri fără viaţă. Printre victime se află şi un cetăţean româno-moldovean, în timp ce un şofer din Gorj este în comă profundă.

 

Cu inimile împietrite, 18 familii şi-au luat rămas bun de la cei dragi. Între sicrie s-a aflat şi unul mic alb, în care a plecat pe ultimul drum un băieţel nevinovat de opt ani.

 

Uriaşul pavilion expoziţional din Genova, transformat în capelă, a fost neîncăpător pentru miile de oameni, care au vrut să asiste la ceremonie. Premierul şi miniştrii săi au fost aplaudaţi la sosire. În schimb, o prezenţă controversată a fost cea a responsabillilor companiei care administra autostrada pe care se afla podul.

 

Numeroase familii au ales să boicoteze funeraliile de stat, învinuind autorităţile pentru carnagiu şi acuzându-le că se folosesc de cele întâmplate ca să câştige capital politic.

 

La locul dezastrului, operaţiunile de căutare au continuat fără oprire. Salvatorii au găsit vineri noapte alte patru cadavre. Într-o maşină strivită se afla un cuplu şi fetiţa lor de nouă ani. Printre dărâmături a fost găsit şi trupul unui bărbat.

 

Ancheta se axează pe defectele structurale ale podului, agravate de întreţinerea neadecvată.

 

O ipoteză e că podul s-a prăbuşit din cauza unui cablu metalic care s-a rupt. Cablurile leagă podul de stâlpii de susţinere. Acum trebuie să vedem care e cauza. Cablurile metalice fac obiectul lucrărilor de mentenanţă din anii ’90. O parte a podului a fost consolidată cu bucăţi din metal negru. Alte două turnuri aveau şi ele nevoie de lucrări similare de consolidare. Unul dintre ele s-a prăbuşit”, explică Enrico Sterpi, secretarul Asociaţiei Arhitecţilor Genovezi.

 

Un pod construit de acelaşi arhitect italian a fost închis, anul trecut, de autorităţile din Libia, din cauza stării avansate de degradare. Guvernul italian a anunţat că a lansat procedura de revocare a licenţei companiei care avea în administrare autostrada.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn