Seara decisiva pentru Theresa May, care primeste verdictul Partidului Conservator.

Publicat:12.12.2018, 19:17

La Londra a început miercuri seara votul de neîncredere fata de premierul Theresa May, initiat în cadrul Partidului Conservator de catre deputati membri ai acestei formatiuni ostili acordului privind Brexitul pe care sefa guvernului l-a convenit cu UE, transmit agentiile AFP si Reuters.

Cu putin timp înaintea începerii acestui vot, care se va termina în jurul orei 20:00 GMT, Theresa May a anuntat, potrivit unuia dintre deputati, ca ea intentioneaza sa demisioneze înaintea viitoarelor alegeri, prevazute pentru anul 2022.

Rezultatul votului este asteptat în jurul orei 21:00 GMT. Theresa May are nevoie de o majoritate simpla - de 158 din cele 315 voturi ale deputatilor conservatori - pentru a ramâne la conducerea Partidului Conservator si a guvernului.

Conform ultimei evaluari facute de agentia Reuters pe baza declaratiilor din presa si de pe retelele de socializare, sefa guvernului este sustinuta de circa 200 dintre deputatii conservatori, ceea ce i-ar asigura o majoritate consistenta pentru a trece cu bine de acest vot de neîncredere care este un efect al nemultumirilor create de prevederile acordului privind Brexitul.