Google+

Americanii comemoreaza victimele tragediei cumplite de la New York. S-au scurs 16 ani de cand 2 avioane au intrat in turnurile gemene, iar aproape 3 mii de oameni s-au stins - VIDEO

Americanii comemoreaza victimele tragediei cumplite de la New York. S-au scurs 16 ani de cand 2 avioane au intrat in turnurile gemene, iar aproape 3 mii de oameni s-au stins - VIDEO
Embed:

In afara de devastatorul uragan Irma, pentru americani ziua de azi este umbrita de tragedia cumplita de la New York. S-au scurs 16 ani de cand 2 avioane au intrat in turnurile gemene, un alt avion a lovit o aripa a Pentagonului, iar ultimul a cazut intr-un camp, din Pennsylvania. Aproape 3 mii de oameni s-au stins doar in cateva ore. Azi, americanii si-au amintit de victimele celui mai sangeros atac terorist din istoria tarii.


11 septembrie, 2001, ora 8:46. Un boeing al companiei American Airlines, avand la bord 92 de persoane, inclusiv 5 teroristi, loveste primul turn. Urmeaza o explozie uriasa, iar etajele superioare sunt distruse. 

 

Doar 17 minute mai tarziu, o alta aeronava cu 65 de pasageri la bord si alti 5 teroristi intra in al doilea turn. Marile televiziuni ale lumii transmit in direct ce se intampla acolo, iar milioane de oameni urmaresc incremeniti haosul si panica de la New York: sirenele asurzitoare ale ambulantelor, strigate disperate ale martorilor si bubuiturile cladirilor, care se prabuseau. 

 

Mii de persoane au murit in doar cateva clipe, iar alte cateva sute, mai tarziu, fiind prinse sub daramaturi. Atentatul a fost revendicat de gruparea terorista Al Queda, condusa atunci de Osama bin Laden. Au trecuct 16 ani, iar astazi este zi de doliu pentru intreaga tara. Rudele celor decedati au adus flori si lumanari la piatra comemorativa, pe care sunt incrustate numele victimelor. Oamenii isi amintesc cu durere despre cele intamplate. 

 

“Oamenii au început să strige şi să fugă în speranţa că vor rămâne în viaţă. Nimeni nu se uita în urmă, toţi fugeau. Am început să fugim, iar apoi turnul s-a prăbuşit.”

 

 Al treilea avion a lovit Pentagonul, omorand 184 de oameni, iar al patrulea si ultimul a cazut intr-un camp, in Pennsylvania, dupa ce pasagerii au incercat sa lupte cu teroristii. Acolo, au murit alti zeci de oameni. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn