Google+

Experiente digitale incomparabile la Orange WiFi Cafe - VIDEO

Fundatia Orange contribuie semnificativ la digitalizarea invatamantului din Moldova. Pentru ca studentii si profesorii sa aiba acces la resurse educationale adaptate exigentelor tehnologice actuale, in 9 cele mai importante universitati din tara au fost create cafenele WiFi. Proiectul presupune amenajarea cu un design special a unor spatii din institutiile de invatamant, dotarea localului cu computere performante si o plasmă de ultima generatie, dar si asigurarea cu internet si internet WiFi gratuit de la Orange Moldova. Startul proiectului national „Orange WiFi Cafe” a fost dat in anul 2013, iar pentru implementarea acestuia au fost necesare investitii de cca 8,5 milioane de lei. Beneficiarii proiectului sunt peste 60 de mii de studenti si profesori care au inteles ca echipamentele digitale si conexiunea la internet sunt indispensabile pentru inregistrarea performantelor in educatie. Cea de a 9-a cafenea universitara, care finalizeaza proiectul, a fost inaugurată in incinta Universitatii Pedagogice de Stat „Ion Creanga” din Chisinau.

 


Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „La Orange ne-am angajat strategic să contribuim la digitalizarea societăţii. Iată de ce, prin intermediul Fundaţiei Orange investim cu prioritate în educaţia digitală. Chiar de la început, proiectul s‑a bucurat de o popularitate enormă. Şi asta deoarece a fost creat pentru a răspunde solicitărilor actuale ale tinerei generaţii, internetul fiind o resursă nu doar necesară, dar indispensabilă pentru învăţământul superior. Implementarea unor astfel de proiecte ne permite să aducem valoare adăugată dezvoltării societăţii şi să facilităm viaţa de zi cu zi, prin utilizarea componentei digitale. Vom continua să oferim experienţe incomparabile în cea mai avansată reţea din Moldova – Orange 4G, care poate fi accesată de peste 3 milioane de locuitori ai ţării.” 

 

Instituţiile beneficiare ale proiectului „Orange WiFi Cafe” sunt: Universitatea de Stat din Chişinău, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat din Bălţi „Alecu Russo”, Universitatea Agrară din Moldova, Universitatea de Stat din Comrat , Universitatea de Stat din Cahul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” şi Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”.

 

Parteneriat pentru educaţia digitală

 

Proiectul este desfăşurat în parteneriat cu administraţiile instituţiilor de învăţământ superior şi implementat de către Centrul de Informaţii Universitare. Administraţia universităţii a alocat resurse financiare pentru renovarea spaţiului, iar Fundaţia Orange – pentru achiziţionarea echipamentului tehnic, a mobilierului şi a conceptului de design. Astfel, cei peste 6200 de studenţi şi profesori au acum acces la resurse educaţionale adaptate exigenţelor tehnologice actuale.

 

Nicolae CHICUŞ, Rectorul Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”: „Acest proiect reprezintă un răspuns la solicitările actuale ale tinerei generaţii, vine în susţinerea tinerilor pentru dezvoltarea competenţelor personale şi profesionale, în special în domeniul competenţei digitale.”

 

„Orange WiFi Cafe” este unul din cele 4 proiecte aflate sub umbrela Orange Digital School, un program creat pentru a asigura în învăţământul din ţara noastră acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate în domeniu. 

 

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Fundaţiei Orange Moldova: „Fundaţia Orange Moldova susţine cu prioritate facilitarea accesului tinerilor la resurse educaţionale adaptate exigenţelor tehnologice actuale, dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor necesare unor buni profesionişti şi încurajează activităţile de cercetare ştiinţifică. Orange Moldova este un lider consacrat în domeniul telecomunicaţiilor din ţara noastră, iar prin acest proiect al Fundaţiei Orange ne-am propus să ştergem bariera digitală în învăţământul superior.”

 

Angela MUŞET, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „Fundaţia Orange reprezintă un trend-setter în ţara noastră, care ne surprinde continuu prin proiecte inovative, aşa cum este Orange WiFi Cafe. Proiectul reprezintă un model de parteneriat de succes în vederea susţinerii tinerei generaţii, deoarece consolidează capacitatea de modernizare a universităţilor din Moldova.”

 

Internetul, resursă importantă pentru educaţia studenţilor

 

Studenţii s-au arătat încântaţi că vor avea posibilitatea să navigheze pe internet chiar în incinta universităţii. În plus, şi în spaţiile amenajate de la parterul instituţiei ei se vor putea conecta la internet WiFi direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Astfel, tinerii vor reuşi să-şi pregătească orele mai rapid, să participe la seminare interactive sau să petreacă timpul util şi distractiv.

 

Andrei SÎRBU, student la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”: „În ziua de azi internetul deschide orice posibilitate ne-o dorim: că citeşti o carte, să priveşti un film, să asculţi muzică, să afli ceva nou - orice! În orice limbă, pentru oricine, de la mic la mare.” 

 

Nadejda DELENDREA, studentă la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”: „Internet cafe este de fapt o posibilitate pentru mine, cât şi pentru toţi ceilalţi studenţi, pentru a învăţa. Este un loc unde pot să găsească informaţiile necesare, pentru că în zilele noastre studiatul este imposibil fără o sursă mai amplă de informaţii.”

 

Despre Fundaţia Orange Moldova

 

Fundaţia Orange consideră că educaţia are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea şomajului şi asigurarea creşterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susţine facilitarea accesului tinerilor la resurse educaţionale adaptate exigenţelor tehnologice actuale, dezvoltarea competenţelor necesare unor buni profesionişti şi încurajează activităţile de cercetare ştiinţifică. În ultimii şapte ani Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 60 de proiecte în domeniile educaţiei digitale, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 300 de mii de oameni au beneficiat de ele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Acest articol este un produs comercial.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn