Google+

Mai multa securitate informationala in reteaua Orange - VIDEO

Orange Moldova isi consolideaza statutul de operator de incredere pentru clientii sai. Beneficiind de expertiza internationala a Grupului Orange, compania intreprinde mai multe actiuni pentru prevenirea si detectarea amenintarilor informationale, dar si protectia datelor clientilor. Acestea au fost prezentate in cadrul conferintei regionale „Cyber Drill Alert”, desfasurate recent la Chisinau, Orange fiind partener al evenimentului.

 

Securitatea cibernetică – un angajament strategic al OrangePrin planul strategic Essentials 2020, Orange s-a angajat să-i însoţească pe clienţi în transformarea digitală. Angajamentul presupune pe lângă oferirea unei reţele de calitate şi o conexiune cât mai sigură. Pentru a spori siguranţa utilizatorilor Internet, Orange a decis crearea unui centru dedicat, responsabil de implementarea sistemelor de detecţie a ameninţărilor cibernetice, care vizează clienţii companiei.

 

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Acţiunile sporite de securitate adoptate de Orange sunt un răspuns la ameninţările informaţionale  în continuă creştere. Actualmente Orange dispune de expertiza necesară şi capabilităţile tehnice pentru a anticipa, preveni, investiga, dar şi remedia efectele atacurilor cibernetice. Suntem mândri să marcăm cu încredere o nouă etapă în dezvoltarea companiei şi să le oferim clienţilor noştri noi oportunităţi de protecţie a datelor”.

 

Acum clienţii Orange pot afla în cel mai scurt timp, gratuit, despre ameninţările majore, care prezintă un risc sporit pentru sistemele lor IT, prin intermediul portalului dedicat – cert.orange.md. De asemenea, tot aici, ei se pot abona pentru a primi notificările pro-active privind alertele de securitate informaţională, pot transmite spre analiză cazurile suspecte sau pot găsi informaţii despre serviciile şi soluţiile avansate pentru protecţia cibernetică.

 

CyberShield, soluţia gratuită încorporată în reţeaua Internet fix

 

Pentru protecţia reţelei Internet fix, Orange este singura companie TELCO din Moldova care a implementat o soluţie de securitate centralizată. Este vorba despre CyberShield, o soluţie ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date, protejând utilizatorii de furtul datelor personale sau de preluarea controlului asupra dispozitivelor. Detalii pe cybersecurity.orange.md.

 

Sergiu POSTICĂ, Director Strategie şi Dezvoltare Orange Moldova:  „Cybershield este un serviciu ataşat serviciilor fixe pentru clienţii business. Atunci când utilizatorul accesează involuntar resurse cu un cod maliţios, sistemul în mod automat blochează accesul şi notifică clientul. Astfel, clientul este protejat, dar şi că navighează într-o zonă periculoasă. Serviciul este absolut gratuit pentru toţi clienţii business Orange Moldova, utilizatori ai Internet fix”.

 

Protecţie DDoS – soluţia inteligentă pentru protecţia afacerii

 

La conferinţa regională „Cyber Drill Alert”, Orange a prezentat şi serviciul de protecţie DDoS - o soluţie inteligentă împotriva atacurilor de tip DDoS, pentru clienţii corporativi.  Ţinta lor poate fi orice companie care are acces la internet, în special cei care desfăşoară activităţi online precum: comerţ electronic, operaţiuni financiar-bancare, servicii publice, servicii mass media etc.

Atacurile urmăresc indisponibilizarea sistemelor IT sau serviciilor web ale clienţilor. Oferta este disponibilă la abonamente lunare şi poate fi activată exclusiv abonaţilor corporativi, utilizatori Internet Fix.

 

Andrei PREAŞCA, Director Clienţi Corporativi Orange Moldova: „Soluţia inteligentă de protecţie DDoS oferă clienţilor un serviciu integrat în serviciul clasic Internet, atacurile fiind detectate şi diminuate înainte de a ajunge în sistemele clientului. În acest fel, clienţii corporativi Orange se bucură de o soluţie personalizată de protecţie care nu influenţează viteza de acces, servicii profesionale de suport şi îmbunătăţire continuă a mecanismelor de detecţie şi detectare a acestui tip de atacuri, precum şi suport individual de asistenţă tehnică”.

Mai multe detalii pe cybersecurity.orange.md  

 

Despre Orange Moldova

 

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicaţii, cu sediul în Paris, Franţa. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Compania este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova, iar recent şi-a extins portofoliul oferind Internet şi TV Acasă. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua companiei, în care activează o echipă de peste 1000 de angajaţi. Orange deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii ţări prin intermediul reţelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, Orange deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar şi promisiunii pe care a făcut-o clienţilor: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor. 

 

 

 

 

 

 

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn