In cadrul celei de-a XXII-a editii a programului Burse de Merit, partenerii traditionali, Orange Moldova si BC " Moldova Agroindbank" SA, au oferit 50 de burse pentru cei mai talentati studenti din tara noastra. Astfel, 35 de studenti din ultimul an, ciclul licenta si 15 studenti din primul an, ciclul masterat, au beneficiat de burse unice in valoare de 12.000 de lei fiecare. Programul se desfasoara sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova si este implementat de Centrul de Informatii Universitare.

Publicat:02.05.2018, 10:14

La concursul din acest an si-au depus dosarele 215 studenti de la 21 de institutii universitare din Moldova. Cei 50 de învingatori au fost selectati de catre o Comisie Independenta de Experti, constituita din reprezentanti ai comunitatii academice. 

Orange Moldova a debutat cu acest proiect national de responsabilitate social corporativa acum 14 ani. Ulterior, si-a fortificat pozitia de actor social-responsabil, prin implementarea mai multor proiecte educationale majore de catre Fundatia Orange Moldova.

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova: ”Acest program face parte din strategia ampla de responsabilitate sociala a Orange Moldova si are drept scop sustinerea excelentei si performantelor tinerilor în domeniul educaţiei. Obiectivul nostru este sa investim astazi în educaţia tinerii generaţii pentru ca sa le cream aptitudini şi competenţe necesare pentru a face faţa revoluţiei digitale şi provocarilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piaţa muncii mâine, trebuie sa faci schimbarea azi. Iata de ce educaţia constituie un rol decisiv pentru o viaţa de succes. Orange ramâne unul dintre cei mai atractivi angajatori pe piaţa din Republica Moldova, iar acum când am lansat Orange Systems, care face parte din Moldova IT Park, vom fi şi mai aproape de tinerii dornici sa cunoasca  ce înseamna tehnologie şi le vom oferi toate posibilitaţile pentru a-şi dezvolta aptitudinile în acest domeniu”.

Serghei Cebotari, Presedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA: „Moldova Agroindbank este partenerul programului „Burse de Merit” de aproape doua decenii deja, demonstrându-si angajamentul pentru dezvoltarea proiectelor de responsabilitate sociala de impact. În toti acesti ani, MAIB a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar si a oferit sprijin celor mai buni studenţi, motivându-i sa urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea tarii. Moldova Agroindbank investeste astazi pentru ca tânara generatie sa culeaga roadele mâine.  Pentru a asigura continuitatea acestui proces, implementam proiecte care vin în sprijinul tinerilor. În acest sens, centrul „MAIB Studio Avanti” va sta mereu la dispozitie pentru a va ajuta sa dezvoltati cunostintele în domeniul financiar-bancar, pentru a tine pasul cu tehnologiile financiare, iar la momentul potrivit, ne vom bucura sa va vedem printre membrii echipei noastre.”   

Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Angela Muset, Director Centrul de Informatii Universitare: „Este semnificativ faptul ca deja de 22 de ani cei mai buni studenti ai tarii sunt premiati în cadrul programului „Burse de Merit”. Finalistii din acest an au dat dovada, atât prin performantele înregistrate în domeniul de studii, cât si prin prestatia la proba scrisa, ca merita sa poarte titlul de cei mai buni studenti ai Republicii Moldova. De aceea tin sa-i felicit si sa le doresc sa valorifice la maximum toate sansele ce apar în calea lor de formare ca personalitati multilateral dezvoltate. De asemenea, vreau sa multumesc partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank si Orange Moldova pentru consecventa, implicare si suport financiar semnificativ oferit pentru organizarea acestui concurs.”

Burse de Merit - cel mai longeviv şi prestigios program de burse din Moldova 

Programul Burse de Merit este un proiect social de valoare, unic pe plan naţional, care îşi propune sa reafirme prestigiul studiilor superioare de calitate în Moldova şi sa stimuleze studenţii pentru studii, cercetari şi activitaţi extracurriculare. Pe parcursul celor douazeci si doua de editii anuale ale programului, peste 5500 studenti au participat la concurs, dintre care 1450 au beneficiat de Burse de Merit.  

Valeria Grigoriev, bursier: ”A fi cel mai bun este o onoare, dar în primul rând un caracter şi caracterul e cel care determina viitorul. Va propun tuturor cea mai eficienta metoda sa-l prezicem. Sa cream viitorul chiar acum pentru ca e acel moment când începe”

Alexandru Brecico, bursier: ”Chiar sunt mândru, bucuros. Ma copleşesc emoţiile. Un succes binemeritat, care se datoreaza persoanelor care m-au ajutat. Aceasta bursa este un scop al meu  la care am tins pe parcursul celor trei ani”.

Despre Orange Moldova 

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicaţii, cu sediul în Paris, Franţa. În Moldova, compania si-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comerciala VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce si internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienti sunt conectati la reteaua si serviciile companiei, în care activeaza o echipa de peste 1000 de angajati. OMD detine cea mai extinsa si performanta retea 3G+ si 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii ţari prin intermediul reţelei de peste 3600 puncte de vânzari. Recunoscut drept un lider în inovatii, OMD detine 2 premiere mondiale: HD Voice si HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a raspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar şi promisiunii pe care a facut-o clienţilor: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esential în viata lor.

*Acest articol este un produs comercial