Dupa o licitatie cu scandal si semne de intrebare, autobuzele care stau ca la expozitie in centrul capitalei, au fost cumparate de primarie. Astazi a fost semnat contractul cu firma din Turcia. Compania de la Bucuresti sustine ca asta nu trebuia sa se intample de vreme ce a depus o contestatie. Documentul, insa, a disparut astazi de pe site, iar responsabilii spun ca sunt niste probleme tehnice.

Publicat:20.02.2019, 16:51

Astazi, de dimineata, seful Parcul Urban de Autobuze a semnat contractul in valoare de 78 de miloane de lei cu reprezentantul companiei ISUZU din Turcia, care si-a expus vehiculele in centrul capitalei.

Luni, primarul interimar Ruslan Codreanu declara ca daca rezultatele licitatiei nu vor fi contestate in 11 zile dupa anuntarea acestora, contractul va fi semnat. Termenul a expirat azi. Totusi reprezentatii firmei din Romania, Truck and Bus, care sustin ca au fost  descalificati pe nedrept din concurs spun ca au depus o contestatie. Astazi, insa, documentul a disparut de pe site-ul Agentiei pentru Solutionarea Contestatiilor.

Reprezentatii companiei din Bucuresti ne-au expediat un print screen, drept dovada ca documentul a fost inregistrat. Am sunat la Agentia, iar angajatii de acolo ne-au spus ca nu pot spune daca a fost sau nu depusa contestatia pentru ca serverul web are probleme tehnice.

Seful Parcului de Autobuze, Vitalie Copaci nu ne-a raspuns la telefon ca sa ne explice cum a fost semnat contractul, daca rezultatele licitatiei au fost contestate, iar purtatorul de cuvant al primarie ne-a spus ca va reveni mai tarziu cu un comentariu. Astfel cele 25 de autobuze, expuse in Piata Marii Adunari Nationale inainte de alegeri, au devenit ale primariei. Celelate 6 unitati vor ajunge in doua luni.

Serghei DARADUR, REPREZENTAT UNIPAY DANISMALIK TEKNOLOJILERI: “Oferta noastra este mai profitabila, daca facem o comparatie cu autobuzele care au fost vandute in Romania fara TVA de la 150 la 200 de mii. Noi am propus un pret mai bun pe piata moldoveneasca.” 

In clipul video postat pe pagina primariei,  reprezentantul companiei nu explica de ce in Moldova autobuzele au fost vandute la un pret mai mic.

Astazi, fostul primar, Dorin Chirtoaca, a facut din nou un live pe facebook, printre autobuze, spunand ca vehiculele au fost expuse in Piata Marii Adunari Nationale pentru a impiedica oamenii sa iasa la protest, daca vor fi nemultumiti de rezultatele alegerilor. Asta desi primaria a anuntat anterior ca autocarele vor sta acolo pana in ziua scrutinului.

Licitatia pentru autobuze, a fost castigata de dealer-ul din Chisinau al unei companii din Turcia. Portalul mold-street a scris ca firma este inregistrata in off-shore, mai exact, in regiunea separatista Cipru de Nord.

Firma din Romania descalificata din concurs sustine ca avut un pret mai bun si a intrunit cerintele inaintate de autoritatile de la Chisinau, dar oricum nu a fost selectata.