Google+

Actiunea 2012 anunta proteste impotriva desfasurarii concertului de 9 mai

Vor protesta impotriva desfasurarii concertului de 9 mai. Vorbim despre membrii Actiunii 2012, care intr-un comunicat de presa anunta ca vor cere anularea sau modificarea locatiei concertului, organizat de catre Ambasada Rusiei in PMAN, spre a nu profana insemnatatea locului, care a devenit in timp un simbol al luptei pentru limba, identitate si idependenta fata de URSS.

 

"In vederea lipsei de atitudine din partea autoritatilor locale din Chisinau, cu privire la nenumaratele apeluri de anulare sau modificare a locului desfasurarii concertului organizat de catre Ambasada Rusiei in Piata Marii Adunari Nationale, Platforma Civica Actiunea 2012 va protesta pe 7 si 8 mai.


Membrii Platformei Civice Actiunea 2012 vor initia actiuni de protest in fata primariei municipiului Chisinau, la data de 7 si 8 mai, incepand cu orele 10:00, prin intermediul carora se va cere:

 

- anularea sau modificarea locatiei concertului, organizat de catre Ambasada Rusiei in PMAN, spre a nu profana insemnatatea locului, care a devenit in timp un simbol al luptei pentru limba, identitate si idependenta fata de URSS;

 

- declararea zilei de 9 mai – zi de doliu, in memoria tuturor ostasilor cazuti in timpul celui de-Al II-lea Razboi Mondial.

 

De asemenea, membrii Platformei Civice Actiunea 2012 vor initia, joi, 9 mai, incepand cu ora 11:00, in fata Monumentului lui Stefan cel Mare, o actiune de comemorare a tuturor ostasilor basarabeni cazuti pe campul de lupta in timpul celui de-Al II-lea Razboi Mondial, dar si a tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: actiunea 2012, proteste, 9 mai,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn