Inregistrarile aparute in ultima zi de campanie electorala, care l-ar fi pus intr-o lumina proasta pe Andrei Nastase si ar demasca prietenia dintre socialisti si democrati, sunt calificate drept mizerii de vicepresedintele PD, Vladimir Cebotari. Acesta a mai dat de inteles ca ele ar fi aparut intentionat pentru a aduce beneficii unora. Candidatul PPDA la primaria capitalei a refuzat sa comenteze aceste declaratii.

Publicat:22.05.2018, 11:32

Vladimir CEBOTARI, VICEPRESEDINTE PDM:  “Pentru noi sunt considerate mizerabile orice fel de inregistrari. Credem ca este foarte injositori si foarte batjocoritor cei care folosesc astfel de instrumente. Speram ca cetatenii nu se vor lasa prinsi in astfel de jocuri. Iar cei care fac asa jocuri raman doar pe seama lor."

Cebotari pune la indoiala autenticitatea inregistrarilor, referindu-se la cea audio in care este surprins secretarul general PD vorbind despre faptul ca Igor Dodon nu este un concurent pentru democrati, ci mai degraba Maia Sandu si Andrei Nastase. Intrebat despre discutia dintre candidatul PPDA si mama sa, aparuta pe youtube, acesta a dat de inteles ca ar fi fost o miscare strategica.

Vladimir CEBOTARI, VICEPRESEDINTE PDM: Daca a fost folosit, trebuie sa urmarim atent cine si cu ce scop a folosit sau mai este si o alta logica sau zicala ca atunci cand cauti cine a comis o fapta, cauta pe cel care a avut de beneficiat din urma acestei fapte. - Este o aluzie? - Nu este nicio aluzie?”

Vladimir Cebotari afirma ca acele inregistrari nu au fost facute de institutiile statului si au adus beneficii unora, fara a da nume.

Vineri, in utlima zi de campanie, au aparut doua inregistrari -prima, publicata de postul de televiziune Jurnal TV ar demasca intelegerile dintre Dodon si Plahotniuc. Interceptarea ar dezvalui aranjamentele care l-ar fi ajutat pe actualul sef de stat sa ajunga in functia de presedinte, in urma prezidentialelor din 2016.

Cea de-a doua, incarcata pe youtube si trimisa presei, l-ar suprinde pe Andrei Nastase rugandu-si mama sa vina la Chisinau sa participe la un eveniment organziat de el. Atunci, Procuratura Generala declarase pentru Ziarul de Garda ca a luat act de interceptarea telefonica in cazul lui Nastase, insa evitase sa spuna daca politicianul figureaza in vreun dosar penal, fapt care ar permite inregistrarea convorbirilor ca masura de investigatie. Si CNA a refuzat sa ofere aceasta informatie.