Google+

Dupa 11 ani, dosarul disparitiei lui Vlad Cubreacov a fost inchis: "A fost o rapire inscenata"

Dupa 11 ani, dosarul disparitiei lui Vlad Cubreacov a fost inchis: "A fost o rapire inscenata"
Embed:

Dupa 11 ani, s-a pus capat unei epopei. Dosarul disparitiei lui Vlad Cubreacov a fost inchis, iar concluzia este ca a fost o rapire inscenata. Informatia a fost oferita de procurorul general, Corneliu Gurin, pentru ziarul Panorama. Asta desi, solicitat de Pro TV, procuratura nu a putut sa ofere un raspuns.

 

Au trecut 11 ani de cand procurorii au inceput investigarea disparitiei lui Vlad Cubreacov. Dosarul a fost inchis, iar rezultatul anchetei a aratat ca rapirea a fost inscenata.

 

Declaratia a fost facuta de Corneliu Gurin pentru publicatia panorama. La solicitarea noastra insa procuratura nu a putut sa ofere un raspuns precizand ca o va face maine. Chiar daca deznodamantul este faptul ca a fost o inscenare, nimeni nu va fi pedepsit intrucat nu exista sanctiuni pentru asa ceva, in plus termenul s-a prescris. Iurie Rosca ne-a inchis astazi telefonul, iar Vlad Cubreacov il avea deja inchis. Crestin-democratul Vlad Cubreacov a disparut in primavara anului 2002, timp in care PPCD organiza manifestatii de amploare in strada.

 

Dupa disparitia lui Vlad Cubreacov au existat cateva ipoteze: implicarea partidului de la guvernare in rapirea deputatului, o provocare pusa la cale de Partidul Popular Crestin-Democrat, implicarea autoritatilor transnistrene sau a unor forte din afara. Cubreacov a aparut peste doua luni declarand ca a fost rapit de securitatea transnistreana. Cativa ani mai tarziu, doi fosti membri ai PPCD, au declarat ca disparitia colegului lor a fost o inscenare pusa la cale de conducerea PPCD. 

 

Inclusiv Iurie Rosca a fost acuzat ca ar folosit rapirea lui Cubreacov pentru a obtine un milion de dolari de la partenerii din Georgia si Romania. Rosca a respins aceste acuzatii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: cubreacov, procuror general, dosar,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn