Google+

Iurie Leanca, mai modest decat Vlad Filat? Premierul interimar a vorbit in bulgara la Taraclia

Iurie Leanca, mai modest decat Vlad Filat? Premierul interimar a vorbit in bulgara la Taraclia
Embed:

Este mai modest decat Vlad Filat. Asta spun locuitorii din Taraclia despre premierul interimar, Iurie Leanca. Pe jumatate bulgar, demnitarul a vorbit in limba materna in acest oras, unde locuitorii, majoritatea etnici bulgari, au sarbatorit 200 de ani de la intemeierea localitatii.

 

Odata cu functia de prim-ministru, Iurie Leanca a preluat de la Vlad Filat si agenda. Inainte de a iesi la microfon, seful interimar al Guvernului si-a verificat foile minute in sir. Si nu degeaba. Urma sa rosteasca un discurs in limbile romana, rusa si... bulgara.


Ambasadorul Statelor Unite i-a uimit pe localnici cu un discurs in limba rusa.


Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a simtit ca acasa, pentru ca atat primarul, cat si presedintele raionului sunt comunisti. Voronin a inganat chiar cateva piese rusesti.


Cand a urcat insa pe scena, Voronin l-a evitat pe Leanca, pozitionandu-se la cativa metri de el.


Locuitorii din Taraclia au ramas insa multumiti de prestanta lui Iurie Leanca, pe care il vad pentru prima data in noua functie. Unii chiar au spus ca le place mai mult decat fostul premier Vlad Filat.VOXtr trhMi se pare ca acesta este mai modest, un om cu suflet.


Iurie Leanca a devenit premier  interimar, imediat dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ilegal decretul presedintelui Nicolae Timofti de desemnare a lui Filat in aceasta functie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: iurie leanca, vlad filat, taraclia,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn