Google+

Militarii rusi impreuna cu cei transnistreni au simulat respingerea unui atac terorist asupra statiei de epurare din regiune. Reactiile Chisinaului - VIDEO

Militarii rusi impreuna cu cei transnistreni au simulat respingerea unui atac terorist asupra statiei de epurare din regiune. Reactiile Chisinaului - VIDEO
Embed:

Trupele ruse din regiunea transnistreana si fortele speciale de la Tiraspol au trecut Nistrul pentru a respinge atacul unor teroristi asupa statiei de epurare. Acesta este scenariul unor aplicatii ce au avut loc ieri loc ieri in regiunea separatista. La exercitii au fost folosite blindate si tehnica din dotare a militarilor rusi care pazesc depozitele de munitii de la Cobasna. Aplicatiile au starnit ingrijorare la Chisinau, iar Ministerul Apararii a cerut explicatii.

 

Cauza tensiunilor intre Rusia si Moldova este o aplicatie militara desfasurata in apropiere de Tiraspol de trupele ruse din Transnistria impreuna cu cele tranistrene. Exercitiile ar simula respingerea unui atac „terorist” asupra instalatiilor de purificare a apei. Pentru a-i infrange pe inamicii imaginari, fortele rusesti si transnistrene trec Nistrul. 

 

Chiar daca oficial exercitiu militar ar avea alte scopuri, presa romaneasca l-a numit o simulare a invaziei Republicii Moldova. Totodata astazi, Ministerul Apararii a emis un comunicat prin care condamna exercitiul militar si sustine ca acesta reprezinta o sfidare a legislatiei moldovenesti. Asa-numitele autoritati transnistreen au calificat aplicatiile fiind foarte utile, deoarece militarii transnistreni au ce invata de la cei rusi.

 

Alecsandr DONIKOV, RESPONSABIL MILITAR DIN REGIUNEA TRANSNISTREANA: “Totuşi armata ruseasca este una dintre cele mai bune din lume, de aceea, forţele armate din regiunea transnitreană au posibilitatea să înveţe din experienţa ei şi să folosească asta pe viitor.”

 

La ultima sedinta a Comisiei Unificate de Control din 28 iulie, delegatiile au convenit ca, in perioada concediului de vara al reprezentantilor Comisiei, sa fie evitate actiunile unilaterale ce ar putea sa creeze tensiuni si sa destabilizeze situatia din zona de securitate. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn