Bodiu s-a retras din cursa electorala in favoarea lui Chirtoaca. Anuntul a fost facut de liderul PLDM in cadrul unui briefing desfasurat la sediul partidului. Vlad Filat spune ca a luat aceasta decizie pentru a evita ca primaria capitalei sa fie preluata de catre comunisti. Liderul PLDM a facut un apel catre democrati sa-i urmeze exemplul, in asa fel incat alianta sa aiba un singur candidat la primaria capitalei.

Publicat:06.05.2011, 09:58


Vlad Filat le-a sugerat colegilor de la Partidul Democrat sa-si retraga candidatul pentru primarie din cursa.

Liderul liberal-democrat a mai declarat ca in ultima perioada au existat atacuri la adresa PLDM si s-a incercat cumpararea mai multor membri ai acestei formatiuni, fara a preciza cine anume a facut astfel de incercari.

Vlad Filat mai spune ca alianta se afla intr-o situatie delicata in care certurile dintre lideri nu contenesc. Liderul PLDM i-a multumit fostului candidat al formatiunii, Victor Bodiu, pentru ca a acceptat fara pretentii decizia de a se retrage. La randul sau, Victor Bodiu a spus ca ramane in cursa electorala, dar in calitate de candidat pentru consiliul municipal.

Desi anterior au existat atacuri intre Bodiu si Chirtoaca, astazi liberal-democratul a declarat ca actualul primar este cea mai buna candidatura pentru primaria capitalei.