Protest cu falus in fata Procuraturii Generale. Un astfel de cadou le-a oferit astazi procurorilor, de ziua lor profesionala, Anatol Matasaru. Acesta a pus darurile inedite pe scarile institutiei, si a precizat ca destinatarii sunt procurorii corupti. Matasaru, recunoscut inclusiv pentru protestele sale din perioada comunista, spune acum ca unii procurori instrumenteaza dosare la comanda democratului Marian Lupu si ascund probele, facand referire la incidentul din Padurea Domneasca.

Ultimul update: 29.01.2013, 19:49 Publicat:29.01.2013, 09:35

“Pentru cei corupti am facut acest protest erectibil special dedicat lor de exemplu acest lupul un trandafir de doi metri reprezinta democratia in Moldova. I-a ajuns tupeu sa isi apropie procuratura pentru parghii si efiecienta, dosarele penale si asa mai departe", a specificat Matasaru.

Matasaru spune ca a confectionat cadourile  din ghips, iar asta a durat mai bine de o luna. Cheltuielile pe care le-a suportat se ridica la cateva mii de lei.

"Merita sa fie hulit si blamat in cel mai vulgar mod poate asa ajunge la constiinta lui sa lase procuratura in pace sa nu o politizeze si sa nu faca din transa un organ de represiune si de fabricare a dosarelor", a mentionat Anatol Matasaru.

Cadourile inedite, expuse pe scarile Procuraturii, i-au amuzat pe soferi si pe trecatori.

Din cauza cadourilor ingenioase, Matasaru risca un dosar contraventional.

“Huliganism nu prea grav asa preventiv. Data trecuta dumneavoastra din keksul cela toti ati spun din imaginatie ca e un rahat, dar instanta a dovedit ca aveti o imaginatie bolnava. Eu socot ca demintatea si cinstea poate sa fie jignita eu trebuie sa documentez cazul dat mai departe vom aprecia", a afirmat inspectorul Andrei Chihai.

Politia spune ca darurile oferite procurorior vor constitui probe la dosar. Matasaru spune ca nu a lezat demnitatea nimanui.

“Dupa imaginatia dumneavoastra vedeti o ciuperca sau un trandafir de 2 metri? Asa vad eu asa imi vine muza. Eu vreau sa le multumesc procurorilor ca imi dau inspiratie si eu nu ma plictisesc pentru asta le sunt recunoscator”, a precizat Matasaru.

Procurorul interimar general a calificat actiunea lui Matasaru drept lipsita de moralitate.

“Este indecent ce a facut. Sa pui pe scarile insitutiei asa ceva. Si nu a vizitat o singura persoana. In insitutie lucreaza 700 de oameni si nu este frumos si onest sa faci asa ceva. Noi vom lua masuri. O sa vedem conform legislatiei ce ne permite", a mentionat procurorul general interimar, Andrei Pantea.

Ex-procurorul general Valeriu Zubco si  liderul PD Marian Lupu nu au fost de gasit astazi pentru comentarii. Anatol Matasaru care a fost cercetat anterior in mai multe dosare, a facut o traditie din a le oferi  procurorilor de ziua lor cadouri inedite. Anul trecut acesta a adus pe pragul Procuraturii un sicriu si un magar.

Vezi cum a protestat Matasaru in 2012:

Si in anul 2011..

Protestul lui Matasaru in 2010: