Google+

Armata de 31.000 de soldati pe care ar pregati-o Statul Islamic. Cum sunt "racolati" inca din pantecele mamei

Un nou raport realizat de un grup de cercetatori londonezi si promovat de Natiunile Unite arata ca peste 31.000 de femei sunt "insarcinate cu Statul Islamic", iar copiii rezultati vor fi instruiti de la cele mai fragede varste pentru a ajunge luptatori.

 

ISIS isi bazeaza strategia de lupta pe copii deoarece acestia nu au discernamant, pot fi manipulati foarte usor si instruiti dupa bunul plac pentru a duce la bun sfarsit cele mai crude atacuri, se arata in raport, conforma celor de la The Independent.

 

Tehnicile folosite de teroristi pentru a-i educa pe copii in spiritul terorii sunt revoltatoare. Baieteii sunt pusi sa joace fotbal cu capetele prizonierilor executati, in timp ce fetitele sunt tinute acasa si invatate cum sa isi slujeasca si sa aiba grija de barbatii lor.

 

Copiii invata la scoala versete din Coran, practicarea artelor martiale si cum sa manuiasca pusti si alte arme de foc. Indoctrinarea nu se termina aici, atunci cand ajung acasa copiilor le sunt citite povesti despre martiri si li se predica ce este “bine” si ce este “rau”.

 

“Aceste actiuni nu sunt facute catusi de putin la intamplare, ele sunt atent si indelung planuite. Copii sunt crescuti intr-o severa indoctrinare religioasa si nationalista.” a explicat Nikita Malik, cercetator la Quilliam si una dintre autoarele lucrarii.

 

Un alt raport al Natiunilor Unite a mai aratat ca in august anul trecut 18 minori au fost executati pentru ca au dezertat din ISIS, in timp ce alti copii au fost fortati sa impuste 15 luptatori care nu si-au indeplinit misiunile.  


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn