Ultimele cuvinte ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis pe 2 octombrie la Istanbul, au fost "³nu pot sa respir"³â£, a anuntat duminica CNN, citand o sursa care pretinde ca a citit transcrierea unei inregistrari audio a crimei.

Publicat:10.12.2018, 06:58

Aceasta sursa, a carei identitate nu a fost precizata de CNN, a declarat ca transcrierea arata ca uciderea jurnalistului saudit a fost premeditata si ca au fost efectuate mai multe apeluri în timpul uciderii acestuia pentru a descrie desfasurarea operatiunii, efectuata la consulatul saudit din Istanbul.

Potrivit CNN, oficiali turci cred ca aceste apeluri telefonice au fost adresate unor înalti oficiali sauditi la Riad.

Transcrierea comporta descrieri ale unei lupte dintre jurnalistul Khashoggi si ucigasii sai si contine sunete înregistrate pe banda în timp ce corpul dizidentului ″era dezmembrat cu un fierastrau″⁣.

Transcrierea originala a fost efectuata de serviciile de informatii turce. CNN indica faptul ca sursa sa a citit o versiune tradusa a acestei transcrieri si a fost informata despre investigatia facuta de autoritatile turce privind moartea jurnalistului.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Riad care era colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul.