Panica in orasul italian L"™Aquila, unde oamenii se tem ca s-ar putea repeta situatia din Genova.

Publicat:11.09.2018, 12:11

Potrivit presei italiene, bucati de ciment din structura viaductului San Giacomo, parte din autostrada A24, au început sa se prabuseasca pe 10 septembrie. Au cazut chiar pe strazile orasului L’Aquila, autoritatile luând decizie de a opri traficul în cartierul San Giacomo, ca masura de precautie, scrie AbruzzoWeb.

Pompierii au intervenit si au înlaturat alte bucati de ciment din viadcut care riscau sa se cada. Au fost demarate verificari, iar situatia a fost semnalata Prefecturii. Autostrada A24 a fost afectata de cutremurul din 2009 care a avut epicentrul în apropiere de L’Aquila. De atunci si pâna azi, podurile si viaductele de pe traseul sau nu au fost reparate, din cauza unui litigiu în justitie, care a facut imposibila alocarea de fonduri în acest sens.

Din aceasta cauza, oamenii din oras se tem ca s-ar putea repeta tragedia de la Podul Morandi din Genova. Exista temeri si privind situatia autostrazii A25, care a fost si ea afectata de seismul de acum noua ani.

Autoritatile sustin însa ca nu sunt probleme structurale, ci este vorba doar de placi de ciment de la exteriorul constructie care au fost atinse de rugina si din aceasta cauza se farâmiteaza.

În regiunea L’Aquila traiesc, potrivit celor mai recente statistici oficiale, peste 8.000 de români, la o populatie totala de 300.000 de persoane. Aproape 2.000 dintre ei sunt chiar în orasul L’Aquila.

Sursa: AbruzzoNews