Google+

Momentul in care un copil de 5 ani a fost salvat la 12 ore dupa ce tsunami-ul a lovit Indonezia - VIDEO

Un copil de 5 ani a fost scos in viata dintre daramaturile dupa aproape 12 ore de la producerea tsunami-ului care a provocat moartea a peste 280 de morti si in jur de 1.000 de raniti.“Numărul victimelor va continua să crească, la fel şi pagubele”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, precizând că 57 de persoane sunt date dispărute.

 

Sute de clădiri au fost distruse de tsunami, care a lovit coastele meridionale din Sumatra şi extremitatea occidentală a insulei Java sâmbătă în jurul orei locale 21.30 (14.30 GMT). Valul s-a stârnit după erupţia unui vulcan cunoscut sub numele de “copil” al legendarului Krakatoa, Anak Krakatoa.

 

Potrivit autorităţilor, tsunamiul probabil a fost declanşat de o maree înaltă din cauza fenomenului de Lună Nouă, conjugată cu o alunecare de teren submarină provocată de erupţia lui Anak Krakatoa, mică insulă vulcanică din strâmtoarea Sunda care separă Java şi Sumatra.

Duminică a fost lansată o amplă operaţiune de salvare a răniţilor, printre aceştia fiind descoperit şi un băieţel de 5 ani care rămăsese blocate sub trunchiurile copacilor căzuţi.

 

Plânsetul copilului a fost auzit de poliţiştii care s-au şi grăbit să-l scoată dintre resturile prăbuşite peste el.

 

În aceeaşi zonă, o formaţie indoneziană de muzică pop care tocmai susţinea un concert a fost lovită de valul de tsunami, momentul fiind surprins în înregistrarea video a unui spectator.

 

Potrivit Agerpres, circa 200 sute de angajaţi ai societăţii naţionale de electricitate Perusahaan Listrik Negara (PLN) şi membri ai familiilor acestora care se adunaseră pe plaja Tanjung Lesung pentru a participa la petrecerea de sfârşit de an a companiei au fost surprinşi de un tsunami produs sâmbătă seara.

 

În înregistrarea video difuzată pe reţelele de socializare pot fi văzuţi petrecăreţii care se bucură de muzică, dar care sunt cuprinşi de panică după ce valurile au izbit scena.

 

“Sub apă nu am putut decât să mă rog: “Iisuse Hristoase, ajutor!”, a declarat Zack, unul dintre membrii din echipa formaţiei rock Seventeen, care a povestit pe Instagram cum s-a zbătut după ce a fost luat de valuri.

 

″În ultimele secunde aproape am rămas fără aer”, a spus el adăugând că a supravieţuit agăţându-se de o parte a scenei prăbuşite.

 

Potrivit CNN, după această tragedie, solistul vocal al formaţiei Seventeen a anunţat cu ochii în lacrimi că basistul şi managerul trupei au murit.

 

De asemenea, ceilalţi 3 membri ai formaţiei şi soţia solistului vocal sunt daţi dispăruţi.

 

”Vă rog rugaţi-vă să-i putem găsi pe Andi, Herman, Ujang şi pe soţia mea”, a mai spus el.


Sursa: Daily Mail


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn