Un copil de 5 ani a fost scos in viata dintre daramaturile dupa aproape 12 ore de la producerea tsunami-ului care a provocat moartea a peste 280 de morti si in jur de 1.000 de raniti.

Publicat:24.12.2018, 06:16“Numarul victimelor va continua sa creasca, la fel si pagubele”, a declarat purtatorul de cuvânt al agentiei, Sutopo Purwo Nugroho, precizând ca 57 de persoane sunt date disparute.

Sute de cladiri au fost distruse de tsunami, care a lovit coastele meridionale din Sumatra si extremitatea occidentala a insulei Java sâmbata în jurul orei locale 21.30 (14.30 GMT). Valul s-a stârnit dupa eruptia unui vulcan cunoscut sub numele de “copil” al legendarului Krakatoa, Anak Krakatoa.

Potrivit autoritatilor, tsunamiul probabil a fost declansat de o maree înalta din cauza fenomenului de Luna Noua, conjugata cu o alunecare de teren submarina provocata de eruptia lui Anak Krakatoa, mica insula vulcanica din strâmtoarea Sunda care separa Java si Sumatra.

Duminica a fost lansata o ampla operaţiune de salvare a raniţilor, printre aceştia fiind descoperit şi un baieţel de 5 ani care ramasese blocate sub trunchiurile copacilor cazuţi.

Plânsetul copilului a fost auzit de poliţiştii care s-au şi grabit sa-l scoata dintre resturile prabuşite peste el.

În aceeaşi zona, o formaţie indoneziana de muzica pop care tocmai susţinea un concert a fost lovita de valul de tsunami, momentul fiind surprins în înregistrarea video a unui spectator.

Potrivit Agerpres, circa 200 sute de angajati ai societatii nationale de electricitate Perusahaan Listrik Negara (PLN) si membri ai familiilor acestora care se adunasera pe plaja Tanjung Lesung pentru a participa la petrecerea de sfârsit de an a companiei au fost surprinsi de un tsunami produs sâmbata seara.

În înregistrarea video difuzata pe retelele de socializare pot fi vazuti petrecaretii care se bucura de muzica, dar care sunt cuprinsi de panica dupa ce valurile au izbit scena.

“Sub apa nu am putut decât sa ma rog: “Iisuse Hristoase, ajutor!”, a declarat Zack, unul dintre membrii din echipa formatiei rock Seventeen, care a povestit pe Instagram cum s-a zbatut dupa ce a fost luat de valuri.

″În ultimele secunde aproape am ramas fara aer”, a spus el adaugând ca a supravietuit agatându-se de o parte a scenei prabusite.

Potrivit CNN, dupa aceasta tragedie, solistul vocal al formaţiei Seventeen a anunţat cu ochii în lacrimi ca basistul şi managerul trupei au murit.

De asemenea, ceilalţi 3 membri ai formaţiei şi soţia solistului vocal sunt daţi disparuţi.

”Va rog rugaţi-va sa-i putem gasi pe Andi, Herman, Ujang şi pe soţia mea”, a mai spus el.


Sursa: Daily Mail