Estelle, o tanara de 19 ani din Franta, a fost la un pas de moarte, in urma cu doua saptamani, dupa ce a vrut sa-si vopseasca parul cu un colorant comun, gasit la vanzare in toate magazinele.

Publicat:04.12.2018, 07:11

Totul s-a întâmplat din cauza unei substante puternic alergice, care se afla în aproape toate produsele destinate colorarii parului. La câteva ore dupa ce tânara si-a schimbat culoarea parului din blond în brunet, partea de sus a fetei a începui sa i se umfle, scrie Le Parisien. „Nu mai puteam sa respir', îsi aminteste tânara, care a documentat reactia alergica prin poze pe care le-a postat pe Facebook, în dorinta de a atrage atentia asupra PPD, o substanta chimica folosita în aproximativ 90% dintre produsele de colorare a parului disponibile pe piata. Mama tinerei, Sygrid, a fost martora la toate aceste momente.

Estelle, stia ca este alergica la colorantii chimici. Mai facuse o astfel de reactie, dar nu la fel de severa. Tocmai de aceea a facut un test, pe o suprafata mica de piele: a lasat vopseaua sa actioneze timp de 30 de minute, apoi a asteptat 48 de ore pâna a aplicat produsul pe tot parul. Atunci când a facut-o, însa, reactia a fost rapida si dramatica.

Initial a mers la farmacie, unde i s-au prescris antihistaminice si o crema împotriva pruritului. A urmat tratamentul, însa duminica dimineata, atunci când s-a trezit, a avut un soc când s-a uitat în oglinda: „Capul meu arata ca un bec imens”, a spus ea. Sygrid si-a transportat fiica la spital, unde medicii sunt foarte familiarizati cu acest tip de reactii alergice la PPD sau parafenilendiamina – o substanta care fixeaza culorile închise, interzisa în fabricarea cosmeticelor pentru fata.

Medicii au tratat-o pe tânara cu antihistaminice si corticosteroizi, apoi au trimis-o acasa, dar starea ei se înrautatea. „Aveam impresia ca ma transform în borcan”, a povestit fata. Ajunsa cu fiica ei înapoi la Urgente, medicii i-au spus lui Sygrid sa nu îsi faca griji si ca alergia va trece de la sine.

Deja în panica, femeia si-a transportat fiica la un alt spital, mai ales ca pe drum starea tinerei s-a agravat: limba a început sa i se umfle, ritmul cardiac îi era accelerat si de abia mai respira. Medicii i-au administrat de urgenta adrenalina si au internat-o peste noapte, pentru observatie. A doua zi era în afara oricarui pericol.

Acum, Estelle spune ca nu va mai apela niciodata la vopsitul parului. În urma cu doi ani, o românca din judetul Dâmbovita chiar a murit în timp ce-si vopsea parul. A fost gasita moarta în baie de fiul cel mic.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Foto: Arhiva personala via Le Parisien