Patru indonezieni au fost arestati in legatura cu o presupusa operatiune de vanzare a bebelusilor prin intermediul Instagram, potrivit BBC.

Publicat:12.10.2018, 05:31

Un cont care a pretins ca este o agentie preocupata de bunastarea familiei a postat imagini cu femeile gravide, ecografii si copiii. Au lasat si un numar de telefon, astfel încât potentialii cumparatori sa-i poata contacta prin intermediul WhatsApp, a declarat politia din Surabaya.

 

"Oamenii care doresc sa adopte copii folosesc acel cont si tranzactia este finalizata prin intermediul WhatsApp", a declarat Colon Sudamiran, detectivul sef al Surabaya. 

 

Contul Instagram, cu mai mult de 700 de adepti, prezinta imagini ale copiilor cu fetele lor estompate, împreuna cu detalii despre vârsta, locatia si religia lor si capturi de ecran ale presupuselor conversatii între operator si clienti. 


Într-una, o femeie spune ca este însarcinata în sapte luni si nu vrea ca familia ei sa afle. În alta postare, este prezentata o fotografie a unei femei însarcinate, împreuna cu adresa ei. Descrierea arata ca este însarcinata, iar cei care doresc sa adopte pot contacta la telefon. 

 

Niciuna dintre postari nu mentioneaza explicit cumpararea sau vânzarea copiilor.