O agresiune asupra unei tinere din Romania a ingrozit Italia si tine prima pagina a ziarelor din ultimele zile.

Publicat:20.11.2018, 14:04

Femeia în vârsta de 29 de ani a fost atacata cu acid si apoi înjunghiata în localitatea Civitanova (regiunea Marche) chiar de iubitul ei, Sheval Ramadani, un cetatean macedonean de 32 de ani. Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, cei doi aveau înca din 2016 o relatie. Femeia lucra ca dansatoare într-un local din oras, iar iubitul ei era lucrator agricol, dar traia mai ales din infractiuni marunte.

În seara zilei de 17 octombrie, în jurul orei 18.40, dupa o discutie în contradictoriu, barbatul a aruncat pe ea o sticla de 0,75 litri plina cu acid, iar când femeia a fugit într-un restaurant, a urmarit-o cu cutitul în mâna si a surprins-o în baie, unde se spala pe fata. Românca a fost înjunghiata de 3 ori – în spate, în umar si în ficat.

Ar fi ucis-o daca nu intervenea patronul restaurantului, care l-a imobilizat, ajutat de bucatar. Macedoneanul a fost tinut pâna la venirea politistilor.

Ulterior, omul a dat vina pe gelozie pentru fapta sa oribila. Era furios ca femeia lucreaza ca dansatoare si ca e admirata de alti barbati. „Pentru ea mi-am parasit nevasta din Macedonia. Mi-a distrus viata, trebuia sa o ucid”, le-a spus el anchetatorilor. „I-am luat casa, masina si ea asa m-a rasplatit”.

Românca este la spital, în stare grava. Medicii spun ca a pierdut un litru de sânge în urma atacului.