Google+

Sinucidere a unui copil afgan, intr-o tabara de refugiati din Austria

Cazul unui copil afgan, care s-ar fi sinucis intr-o tabara de refugiati din Austria, a ajuns in atentia autoritatilor. Baietelul, in varsta de 11 ani, s-ar fi chinuit sa aiba grija de cei sase frati ai sai, cu care locuia in tabara Baden de langa Viena.

 

Poliţia a anunţat că băiatul a murit la o zi după ce a fost dus la spital, fiind o tentativă de suicid, dar nu a dat detalii despre cum a avut loc incidentul. Astfel, autorităţile austriece au deschis o anchetă, deşi erau la curent cu dificultăţile prin care trecea familia, dar ei nu ar fi observat „nimic neobişnuit”, informează publicaţia britanică The Independent.


Nu este singurul copil refugiat care a recurs la acest gest, din disperare. În cursul acestui an, Unicef a denunţat „lipsa de protecţie cu care se confruntă copiii refugiaţi în Europa”, acuzând statele membre UE că fac „mult prea puţin pentru ei”.


Într-un raport al Human Rights Watch sunt incluse mărturiile solicitanţilor de azil, care povestesc că au văzut oameni care s-au autoincendiat, care s-au spânzurat sau care şi-au tăiat venele, dezamăgiţi de traiul mizer.

 

Mai mult de atât, numeroşi solicitanţi de azil, între care şi copii, se confruntă cu anxietatea, depresia, stresul post-traumatic, în timp ce înddură „condiţiile îngrozitoare” din tabere, aşteptând să afle dacă li se acordă azil. Totodată, există indicii că Guvernele occidentale ar trata refugiaţii afgani mai aspru decât pe cei sirieni.

 

Cifrele din 2015 arătau că 2,7 milioane de afgani au fugit din ţările lor, ceea ce îi face al doilea mare grup de refugiaţi, după cei sirieni.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn