Tragedii in lant. In doar cinci ore pompierii, scanfandrii si medicii de la ambulanta au fost nevoiti sa intervina de urgenta, dupa ce trei persoane, printre care si un moldovean de 18 ani, s-au inecat in apele Marii Negre.

Publicat:11.06.2018, 06:47În primul caz, un baiat de 14 ani a fost luat de valuri, la Corbu, si nu a fost gasit pâna la lasarea serii, astfel ca salvatorii vor relua cautarile luni dimineata.


Alte doua tragedii s-au petrecut la Neptun si pe un lac din Tuzla, unde un tânar de 18 ani si un barbat de 43 de ani au fost scosi fara suflare la mal.

Pe plaja din Neptun, alarma s-a dat dupa amiaza. Un tânar de 18 ani iesise sa se racoreasca dupa o zi de munca. Prietena lui a fost cea care a sunat la 112.

Tânarul era din Republica Moldova, iar pe timp de vara obisnuia sa lucreze la terasele de pe litoral. Din pacate, victima a fost adusa la mal fara suflare.

Ceva mai devreme, pe plaja din Corbu, un baiat de 14 ani a sarit în mare ca sa-si saveleze prietenul cu un an mai mic de la înec.

A reusit sa-si scape colegul, însa el a disparut dupa aceea în valurile marii. Primii martori au fost niste pompieri, asa ca au sarit imediat în apa .

În scurt timp, la fata locului au ajuns mai multe echipaje de salvare, care l-au cautat pe baiat pâna la lasarea întunericului.

Maior Marian Ciulei: “Ne-am deplasat la fata locului cu 2 autospeciale de interventie si sase scafandrii. Am început cautarile. Din datele pe care le detinem, persoana ar fi disparut la cca 100-150 de metri de mal.”

 Oamenii spun ca în zona curentii sunt foarte puternici, iar pe plaja salbatica de la Corbu nu exista niciun salvamar.

Cautarile baiatului de 14 ani vor fi reluate luni dimineata.

Ultima victima a fost descoperita la Tuzla. Este vorba de un localnic de 43 de ani,  care se pare ca a cazut în apa în timp ce se afla la pescuit.