Caz cutremurator intr-o comuna din judetul Braila. O tanara de 24 de ani a sunat la politie si a anuntat ca si-a gasit copilul de numai sase zile mort, in fantana din curtea casei.

Publicat:17.08.2018, 14:30

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru omor, însa vor sti exact cum a murit bebelusul abia dupa necropsie. Oamenii din sat iau în calcul inclusiv o fapta necugetata a mamei, pe fondul unei depresii post-natale.

Vestea i-a cutremurat pe toti locuitorii din comuna Baraganul. Joi seara, tânara de 24 de ani a sunat la 112 si a anuntat ca nu îsi mai gaseste copilasul, nascut în urma cu numai sase zile.

Mama copilului:I-am dat piept, l-am schimbat, l-am pus în patut, a adormit si, când am venit, în timp de 10 minute, copilul nu mai era în casa. Prima data am cotrobait toata casa, prin fundul gradinii si, dupa aceea, un vecin a zis “Ia uitati-va în fântâna!” si, când s-a uitat în fântâna, copilasul era în fântâna.

Bunica copilului:Am iesit toti, si vecinii de pe aici, s-au uitat cu lanternele prin gradina. Când da capacul la o parte, baiatul era în fântâna.

Martor:A urlat ca nu mai gaseste copilul. Am cautat peste tot prin casa, am cautat peste tot prin iarba, vreo jumatate de ora.

Devastat de veste, vineri dimineata, tatal nou-nascutului a venit de la Londra, unde era plecat la munca. Familia mai are trei copii, de 2, 4 si 6 ani. Barbatul îsi pune, la rândul sau, o serie întreaga de întrebari.

Tatal copilului: “Ar fi zis ca ar fi intrat în casa si ar fi luat copilul. Cum sa intre în casa? Ne omorâm între noi, ce facem? Si cine credeti ca ar fi putut sa faca asta? Nu stiu cine are dusmanie pe mine!

O alta varianta luata în calcul este cea a unei depresii post-natale, care ar fi putut sa o împinga pe femeie spre un gest necugetat.

Vecina:Acum casuna pe altul. Ea spune ca nu. Ca i l-a furat. Nu intra nimeni în curtea lor!

Agent Geanina Nicolae, purtator de cuvânt al IPJ Braila: ”În cauza a fost întocmit dosar penal pentru savârsirea infracţiunii de omor si se continua cercetarile sub supravegherea Parchetului de pe lânga Tribunalul Braila.

Ca si procurorii, parintii asteapta acum rezultatul necropsiei.