Google+

-30%. Vacantele la munte in Romania nu mai sunt preferatele moldovenilor. Care ar fi cauzele - VIDEO

-30%. Vacantele la munte in Romania nu mai sunt preferatele moldovenilor. Care ar fi cauzele - VIDEO
Embed:

Vacantele la munte in Romania nu mai sunt preferatele moldovenilor. Numarul celor care au decis sa-si petreaca sarbatorile in pensiunile montane a scazut cu 30 la suta fata de anul trecut. Potrivit Federatiei de promovare a turismului, cauze ar fi mai multe. Printre acestea sunt cozile da la vama romaneasca, vremea calda, lipsa zapezii, criza politicia si cea economica din tara, dar si liberalizarea regimului de vize, care le permite oamenilor sa aleaga si alte destinatii din Europa.

 


Asa s-au distrat in acest an moldovenii, care au ales sa petreaca sarbatorile de iarna in statiunile romanesti Poiana Brasov, Predeal sau Sinaia, care raman in topul preferintelor. Totusi, mai putini moldoveni  au ales in acest an tara vecina. 


Alexandru FILIPSCHI, DIRECTOR FEDERATIA DE PROMOVARE A TURISMULUI: “Criza politica si economica este unul din factori, vremea calda pe care am avut-o, liberalizarea regimului de vize, deasemenea.”

 
Moldovenii par deranjati si de cozile interminabile care se formeaza de sarbatori la vama romaneasca.


Alexandru FILIPSCHI, DIRECTOR FEDERATIA DE PROMOVARE A TURISMULUI: “Asteapta autocare intregi, iar vamesii stau si beau cafea.”

 
In jur de 12 mii de turisti moldoveni si-au petrecut vacanta de iarna in statiunile din Romania, alegand nu tocmai cele mai scumpe pachete turistice.


Alexandru FILIPSCHI, DIRECTOR FEDERATIA DE PROMOVARE A TURISMULUI: “Pachetul minim a fost de 100 de euro. Am avut si de 180-200. Moldovenii merg in vacanta chiar si in credit, gasesc ei bani.”


Asa ca, din mers, moldovenii s-au orientat spre destinatiile din alte tari.


Alexandru FILIPSCHI, DIRECTOR FEDERATIA DE PROMOVARE A TURISMULUI: “Foarte multi aleg Bucovelul, preturile sunt mai accesibile in legatura cu criza de acolo. De asemenea si bulgaria este mult mai atractiva.”


Avand posibilitatea sa circule liber prin toate tarile Uniunii Europene moldovenii au mers si in vacanta si in muntii din Austria, Italia, Elvetia sau Franta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn