A murit Boris Vasiliev, bunelul lui Dan Balan. Marele patriot si activist s-a stins la varsta de 83 de ani. Anuntul a fost facut de catre fiica sa, Ludmila Balan, pe pagina sa de pe o retea de socializare. Boris Vasiliev a fost victima a deportarilor staliniste despre care vorbea cu multa durere de fiecare data. Mai mult acesta a scris si o carte despre Siberia.

Publicat:25.10.2015, 07:56

Acest filmulet in care apare Boris Vasiliev a fost postat astazi pe o retea de socializare de catre fiica acestuia Ludmila Balan. Interpreta spune ca trece prin cele mai groaznice clipe din viata si ca tatal sau va ramane mereu langa ea si in sufletul sau. Boris Vasiliev este cunoscut pentru discursurile sale inflacarate si totodata pline de durere despre deportarile staliniste, el fiind o victima a acestora. 

Acum cateva luni pe 13 iunie la comemorarea victimelor deportarilor staliniste Boris Vasiliev a venit la eveniment in carje. 

Boris Vasiliev a scris si o carte despre Siberia pe care a intitulat-o "Stalin mi-a furat copilaria" in care povesteste despre zilele negre din timpul deportarii. Acum cativa ani in satul Saratenii Vechi din raionul Telenesti unde s-a nascut, Boris Vasiliev a construit o rastignire in memoria victimelor ocupatiei sovietice.

Sinteza zilei, duminica, 25 octombrie.Potrivit unui mesaj postat de Ludmila Balan pe pagina sa de facebook, tatal sau, s-a stins din viata noaptea trecuta.

Boris Vasiliev s-a nascut pe 7 august 1932. A scris cartea "Stalin mi-a furat copilaria", iar in 2012, Boris Vasiliev, a fost decorat cu Ordinul Republicii.

 

VEZI SI:  Bunelul lui Dan Balan a construit o cruce in memoria satenilor deportati

Stirea se actualizeaza