Google+

Absolventii de liceu au sustinut astazi examenul la limba straina. Cei mai multi candidati au fost la enlgeza si franceza: "Destul de greu" - VIDEO

Absolventii de liceu au sustinut astazi examenul la limba straina. Cei mai multi candidati au fost la enlgeza si franceza: "Destul de greu" - VIDEO
Embed:

Absolventii de liceu au sustinut astazi examenul la limba straina. Cei mai multi candidati au fost la enlgeza si franceza, urmati de cei care au avut proba la germana, italiana, spaniola sau turca. La iesire, majoritatea au spus ca testul a fost greu.

 

Acesti elevi studiaza la liceul Dante Aligheri din capitala, acolo unde sustinerea examenului de bacalaureat la limba italiana este obligatorie. Ei pot schimba proba doar in cazul in care obtin premii internationale la o alta limba straina. Elevii nu se plang, dimpotriva, spun ca italiana este asemanatoare cu romana, iar testul a fost floare la ureche.

 

”A fost o tema de civilizatie cunoscuta, muzica italiana. Este o limba mult mai cunoscuta, asemenatoare cu limba romana.” 

 

 ”Pentru mine a fost mai usor sa dau examen la limba italiana, decat la franceza. -Care sunt partile grele la limba italiana? -Gramatica."

 

“-La ce nota te astepti? -8, 7 , 9 poate. Am completat tot testul, dar nu sunt sigur de corectitudine.” 

 

Si de aceasta data profesorii au stat dupa usa, sperand ca in felul acesta ii sustin.  Svetlana Platon este profesoara de italiana, a fost dimineata cand elevii au intrat in centrul de bacalaureat si la amiaza, cand acestia ieseau.

 

Svetlana PLATON, PROFESOARA DE ITALIANA:Rezultatele vor fi asa cum au mucit fiecare. In ajun am repetat chiar toate testele de exersare.”

 

 Cei mai multi dintre absolventi, adica peste 10 mii, au sustinut examenul la limba engleza.

 

”Tema civilizatiei a fost o surpriza, a fost despre simboluri. Nu am lucrat foarte mult la ele, dar mi-am adus aminte. 

 

“A fost destul de greu. Erau detalii la care daca nu esti atent iti scade punct.”

 

 Iar 6 mii de candidati l-au sustinut la franceza.

 

”Testul a fost destul de greu. Speram la o nota pozitiva, macar 8.” 

 

Catalina spune ca limba franceza e punctul ei forte, iar completarea testului a fost mai mult o placere. Chiar daca isi face studiile la Colegiul Mondostud-Art, aceasta vrea sa ia o nota cat mai mare pentru a putea obtine o bursa la universitate.

 

”Pe parcursul a trei intensiv. 00:29 Nu a fost un test complicat, luand in considerare ca nu suntem clasa bilingva, studiem limba franceza la nivel simplu.” 

 

 Si daca unii au trecut astazi prin emotiile unui alt examen de bacalaureat, Nicu Colin a stat relaxat acasa si s-a pregatiti pentru urmatoarea proba. Asta pentru ca tanarul a obtinut certificatul Toefl, pe care l-a luat cu 97 de puncte din 120. 

 

Nicu COLIN, ELEV:Eu am studiat si singur engleza, extracurrricular. Este relaxant, este un bonus care este binemeritat si am mai mult timp sa invat la alte discipline. 

 

 Testul Toefl il scuteste nu doar de examenul la engleza, dar si in permite sa-si depuna documentele la universitatea la care viseaza sa studieze.

 

Nicu COLIN, ELEV:Este facultate la care vreau eu, Universitatea Ion Ionescu d ela Brad, care ofera o facultate de medicina veterinara pe care o poti studia in limba engleza.” 

 

La fel ca Nicu, aproape 800 de elevi au fost scutiti de examenul la limba straina. Urmatoarea proba va fi vineri - la matematica pentru cei de la profilul real, istoria romanilor si universala pentru cei de la profilul umanist si arte sau sport pentru absolventii liceelor de profil.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn