O organizatie neguvernamentala pentru drepturile omului condamna decizia prin care actorul Sergiu Voloc a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru huliganism. Sentinta a starnit si un val de nemultumiri pe retelele de socializare, iar maine, mai multi tineri au anuntat ca vor protesta in fata Procuraturii Generale. Si avocata actorului considera hotararea instantei nedreapta deoarece nu ar fi fost luate in calcul toate probele. Sergiu Voloc a anuntat ca nu vrea sa faca deocamdata declaratii de presa.

Publicat:07.07.2015, 10:20


Violeta GASITOI, AVOCAT SERGIU VOLOC: “Sentinta a fost bazata pe presupuneri, pe banuieli.”


Actorul Sergiu Voloc a fost condamnat recent la 2 ani de inchisoare cu executare cu suspendarea pedepsei pe o perioada de 4 ani. Cu alte cuvinte, daca in acesti 4 ani, Sergiu Voloc va ncalca legea atunci merge la puscarie pentru o perioada de 2 ani. Este o sentinta prea dura spune avocata lui Voloc. Aceasta sustine ca s-au adimis incalcari inca de la faza de urmarire penala cand organele de ancheta nu au vrut sa anexeze la dosar imaginile de pe camerele de supraveghere din ziua respectiva cand Sergiu Voloc a intrat in sediul Curtii Supreme de Justitie si a lovit cu pumnii si picioarele in birourile magistratilor.


Violeta GASITOI, AVOCAT SERGIU VOLOC: “Inregistrarea video avea sa arate ca nu i-a fost interzis accesul, i-a fost permis. In al doilea rand, el a batut in usa si era incuiat, el a deschis usa acolo unde se auzea galagie si era masa de sarbatoare.”


Violeta Gasitoi spune ca a atacat deja sentinta la Curtea de Apel, insa clientul sau nu crede ca acolo i se va face dreptate. Sentinta a fost criticata si de Amnesty International. Organizatia ce lupta pentru drepturile omului sustine ca justitia este selectiva mai ales cand vorbim despre ultimele cazuri in care Papuc si Botnari au fost achitati pentru tot ce s-a intamplat la 7 aprilie. 


Igor STOICA, COORDONATOR PROGRAME, AMNESTY INTERNATIONAL: “Cazul lui Sergiu Voloc este un caz iesit din comun in care s-a aplicat Codul Penal. Nu intelegem de ce nu s-a aplicat Codul Contraventional. Ea va fi atacata la Curtea de Apel, se va ajunge si la CEDO daca este necesar si iarasi RM va fi cunoscuta de toate statele ce justitie avem.”


Sentinta Lui Voloc a starnit un val de nemultumiri si pe retelele de socializare, iar maine va fi organizat un protest in fata Procuraturii Generale in sutinerea lui Voloc. Sergiu Voloc a fost condamnat recent la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca in martie anul trecut a intrat pe holurile Curtii Supreme de Justiei si a lovit cu pumnii si picioarele in usile judecatorilor nemultumit de decizia magistratilor in cazul unui proces mai vechi in care era vizat. Fapta sa a fost calificata drept huliganism grav.

Sentinta emisa de Judecatoria Rascani:

Sergiu Voloc este invinuit ca ar fi deteriorat mai multe usi din incinta Curtii Supreme de Justitie si ar fi injurat angajatii institutiei. Actorul ar fi reactionat asa dupa ce a ramas fara permis, refuzand sa treaca testul la alcoolemie.

Revenim cu detalii.