Albe, galbene sau rosii - o femeie din Comrat creste in sera amenajata acasa crizanteme frumos mirositoare. Spune ca visa mereu la o afacere colorata, care acum infloreste la propriu. Cu ajutorul unui grant european, aceasta a reusit sa cumpere diferite soiuri de crizanteme multicolore.

Publicat:12.10.2018, 16:32

Angela Hortolomei nu are parte de flori doar de sarbatori, ci se bucura de ele tot anul  imprejur. In spatele casei sale si-a amenajat o sera, unde a plantat crizanteme. A instalat un sistem de irigare si unul de incalzire, pentru ca iarna florile sa reziste. 

Angela HORTOLOMEI: "De mica la noi la parinti fiecare avea gradinuta lui si la noi intre copii mereu era concurenta a cui este cea mai frumoasa gradina."

 Recunoaste ca munca pe care o are este migaloasa, dar spune ca nu ar renunta la ea pentru nimic.

Angela HORTOLOMEI: "La inceput e foarte mult de lucru, trebuie sa pregatesti pamantul. La inceput sunt foarte gingase si trebuie ingrijite zilnic. Se atrage atentie ca frunzele sa nu se ingalbeneasca, iar daca se ingalbenesc insamna ca duc lipsa de ceva."

 I-a luat ceva timp ca sa invete cum sa aiba grija de flori, astfel incat acestea sa nu se usuce.   

Angela HORTOLOMEI: "Dupa ce le-am plantat atragem atentia la frunze, atunci cand planta sufera frunza ne zice tot. Daca frunza se indoaie atunci floarea s-a imbolnavit. Frumoasele mele, gingasile mele vorbesc cu ele ca si cu copii mei."

 Cel care a incurajat-o in mica sa afacere este sotul. Barbatul spune ca si lui ii plac florile foarte mult.

Veaceslav HORTOLOMEI:  "Eu in familie am cinci flori foarte frumoase una mare asta e sotia si patru copii. Si mie ca barbat imi plac florile, sadim, rasadim avem grija."

 Si atunci cand Angela nu reuseste sa ingrijeasca de flori, barbatul ii sare in ajutor. 

Veaceslav HORTOLOMEI: "Florile au fost permanent ceva frumos care alina sufletul. Nu as putea sa o numesc o afacere de familie, dar o indeletnicire ceea ce facem noi din suflet."

 Femeia spune ca afacerea sa infloreste la propriu si are deja clienti fideli, care vin sa cumpere crizantemele colorate.