Au abia cate cinci sau sase ani, dar stiu deja cum e sa stai in banca. Studiaza limba engleza, matematica, geografia sau chiar astronomia, evident, toate pe intelesul lor. Sunt copiii inscrisi la cursuri speciale de pregatire pentru scoala. Lectiile costa destul de mult, dar parintii lor spun ca merita sa investesti in educatie.

Publicat:18.08.2018, 08:41

Asezati la mese, cu rechizite si carti in fata, acesti copii se pregatesc sa devina elevi. Paul, de exemplu, la cei 6 ani, este pasionat de matematica. 

Picii au o agenda plina. Lectiile de limba engleza sunt asteptate de toti, iar rezultatele deja se vad.  Pe vremea cand erau ei copii, spun parintii, nu existau asemenea posibilitati. Asa ca, pentru a-si pregati micutii de scoala au cautat cursuri speciale. 

Iar banii nu conteaza, atunci cand este vorba despre educatia copiilor, explica parintii. Cei mici invata sa scrie si sa citeasca...

La geografie, au aflat si despre oceane si continente.  Totusi, jocurile raman a fi atractia principala a copiilor, asa ca profesorii le propun si activitati interactive. 

Desi inca n-au pasit in clasa intai, micutii stiu deja ce meserii isi vor alege cand vor creste mari.

Cursurile au loc zilnic, la o scoala privata din capitala si dureaza aproximativ 3 ore. Acestea sunt destinate copiilor care se pregatesc sa mearga in clasa intai.