Google+

Avem numere noi! Cum vor arata noile placute de inmatriculare

Avem numere noi! Cum vor arata noile placute de inmatriculare
Embed:

Inca un pas spre Europa. De maine, pe piata vor aparea placute noi de inmatriculare a masinilor, pe care stema va fi imprimata pe fundal albastru. Noile placute au un nivel sporit de securitate si seamana cu cele din tarile UE. Vestea buna este ca numerele de inmatriculare de tip vechi sunt valabile si soferii pot sa le schimbe doar daca doresc acest lucru.


Pe noile placute, mai sunt fixate cateva elemente care demonstreaza ca numerele nu sunt falsificate. Astfel, sub numere se observa, desi cu mare greu, doua sinusoide care se intersecteaza. La fel, in partea stanga sub stema este imprimata si abrevietura tarii noastre. Ministerul Tehnologiei Informatiei mai are o noutate pentru soferi. Cei care doresc sa aiba doar o cifra in loc de obisnuitele 3, atunci pot sa o ceara, pentru o suma de aproximativ 1500 de lei.

Noile placute vor fi eliberate soferilor incepand cu ziua de maine. Totusi, in stoc mai exista exemplare de model vechi, asa ca soferii mai pot sa aleaga.

Placile de inmatriculare vechi sunt valabile si pot fi schimbate doar la dorinta soferilor. Pretul acestora ramane neschimbat, astfel pentru automobile soferii vor scoate din buzunar 390 de lei, iar pentru motociclete 190 de lei. Placutele noi au fost confectionate in legatura cu tendinta de ajustare la standardele europene, dar si cu sesizarile periodice ale Ministerului de Interne privind    cazurile de falsificare a numerelor de inmatriculare.


Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn