Google+

Bacalaureat 2017, examenul de profil cu si fara emotii. Unii liceeni iau valeriana inainte de test, altii sunt complet relaxati si asculta rock - VIDEO

Bacalaureat 2017, examenul de profil cu si fara emotii. Unii liceeni iau valeriana inainte de test, altii sunt complet relaxati si asculta rock - VIDEO
Embed:

Liceenii sustin astazi examenul la disciplina de profil. Daca unii sunt vadit emotionati si iau valeriana inainte de test, altii se relaxeaza ascultand rock.

 

"AC/DC rock, ca inainte de BAC, asa ne pregatim intensiv. Urmeaza cel mai usor BAC, la matematica, a fost romana mai greu, deja la restul luam zece"

 

Unii elevi insa, pentru a-si stapani emotiile iau pastile.

 

"Valeriana, am luat doua pastile, e suficient. Este stresant mai mult la intrare cand esti verificat, dar in rest e ok"

 

Alti tineri spun ca am avea nevoie de personalitatile istorice pentru a schimba ceva in tara.

 

"Vlad Tepes, Mihai Viteazu, Stefan cel Mare, avem nevoie de astfel de personalitatim pentru ca situatia de la noi nu este chiar buna, vhiar in sistemul educational"

 
"Vlad Tepes sa ii traga in teapa pe acei care nu exercita legea cum trebuie"

 

Liceenii din clasele cu profil real sustin astazi examenul la matematica, iar cei care au absolvit profilul umanist sustin examen la disciplina Istoria romanilor si universala. 

 

In timpul examenului elevii vor fi supravegheati de camerele video. Candidatii vor intra in sala doar cu un pix si buletinul de identitate. Nici foi albe pentru ciorne nu vor avea voie sa aduca. Le vor primi pe loc la solicitare. Cei care vor fi avea asupra lor copiute risca sa nu-si mai vada diploma in acest an.  


Potrivit Ministerului Educatiei, numarul elevilor care sunt eliminati de la examenul este in descrestere. Daca in anul 2016 au fost 103 de candidati, anul trecut numarul acestora a ajuns la 85. Totodata au fost 15 absolventi, care au trimis pe altcineva la examen, in locul lor.


Aceasta infractiune se pedepseste cu o amenda de pana la 50 de mii de lei sau inchisoare de pana la un an. Anul acesta vor fi deschise 93  de centre de bacalaureat. Primul examen a avur loc pe doi iunie, iar ultimul va fi pe 20 iunie.

 

In acest an sustin examenele de bacalaureat 18760 de candidati. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn