Google+

Cati km poate circula o masina cand i se aprinde becul de benzina? Raspunsul ii va multumi pe unii soferi si ii va alarma pe altii

Cati kilometri circula o masina când i se aprinde becul de benzina? Acest aspect este un motiv de ingrijorare pentru multi soferi. Conform infobraila.ro, sunt multi factori care pot influenta distanta ce poate fi parcursa cand s-a aprins becul care trimite la benzinarie.

 

Consumul masinii, conditiile meteo, tipul de teren, dar si stilul de condus conteaza cand este vorba de distanta maxima ce poate fi acoperita pana la urmatoarea alimentare cu benzina.

 

Pentru o estimare corecta este necesar ca un sofer sa stie consumul mediu si capacitatea rezervorului, in cazul in care nu au computer de bord care sa-l afiseze.

 

La majoritatea masinilor, becul indicatorului de combustibil se aprinde in jurul valorii de 10% din total, dar valoarea poate varia de la marca la marca. Calculul vizeaza o masina cu un consum de 7 litri la 100 km si un rezervor cu o capacitate de 50 de litri; se inmulteste capacitatea rezervorului cu 0,1, iar rezultatul in acest caz este 5, care se inmulteste cu numarul de kilometri pe care il puteti parcurge cu un litru de combustibil.

 

Astfel, in cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru, ceea ce inseamna ca vom avea 5×14,2, iar rezultatul va fi 71. Se vor putea parcurge cel mult 71 de km în configuratia de mai sus.

 

O alta metoda pentru a calcula se refera la momentul alimentarii imediat ce se aprinde becul: se face plinul si se observa câti litri au intrat in rezervor. Apoi se scade valoarea din capacitatea rezervorului si se afla marja de combustibil oferita de rezerva; inmultim cu numarul de kilometri pe care ii parcurgem cu un litru de combustibil si aflam distanta maxima aproximativa pe care o mai putem parcurge.

 

 

*Poza Evz.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn