Google+

Cine a castigat contractul de 51,5 de milioane de lei si va livra ambulante noi. Pretul unui vehicul de productie ruseasca este de circa 37 mii de euro - mold-street.com

Primele 10 ambulante noi, din totalul de 69 procurate, pentru serviciul de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca au ajuns in tara, iar pana la finele lunii mai urmeaza si alte 59, scrie mold-street.com.

 

Potrivit Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale (MSMPS), ambulantele vor fi repartizate in 32 de puncte medicale de urgenta prespitaliceasca, unde gradul de uzura a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud si Gagauzia.

 

Necesarul de ambulante noi este de 450 de unitati

"Unitatile de transport sanitar sunt de productie ruseasca si corespund tuturor standartelor internationale in domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistentei medicale de urgenta la cel mai inalt nivel. Aceasta este doar o prima etapa de modernizare a asistentei medicale de urgenta prespitaliceasca", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului.

 

Aceasta este insa doar inceputul. Or necesarul de ambulante noi este de 450 de unitati, sustine Alexandru Ghidirimschi, vicedirectorul IMSP Centrului National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca (AMUP)

 

[...]

 

Guvernul a mai alocat 273 de milioane de lei

Asa ca in acest an, Guvernul a anuntat ca va aloca 273 milioane lei pentru achizitionarea a inca 168 de ambulante, inclusiv 35 unitati de tip "C" (Ambulante terapie intensiva) si 133 tip "B" (Ambulante de prim ajutor).

 

"Odata cu reinoirea parcului de ambulante a asistentei medicale de urgenta va creste capacitatea de interventie a Serviciului de Asitenta Medicala Urgenta si va spori calitatea si rapiditatea serviciilor medicale acordate pacientilor", sustine Ministerul Sanatatii.


CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn