De un an de zile nu mai sunt nevoiti sa pasca vacile satului ca sa se intretina. Copiii de la Schineni, pe care anul trecut i-am gasit necajiti, muncind cu ziua, au acum o viata mai buna. Isi vad de lectii, iar vara au fost pentru prima data in viata la tabara. In casa nu le mai ploua, iar de imbracat au de ajuns si de ramas.

Publicat:15.12.2018, 13:50

La Schineni pomul de Craciun a fost imbodobit cu zgomot si veselie. 

Simion, s-a rusinat sa ne spuna poeziile pregatite pentru Mos Craciun. In schimb i-a pregatit mosului o serie de acrobatii. 

Iar pe cei mai mari i-am gasit in sfarsit cu fetele luminate de zambet. Daca anul trecut ne povesteau cum muncesc ca sa faca un ban in plus…

Anul acesta au alte lucruri de povestit. Cristian a absolvit clasa a noua si invata la Soroca, desi acum un an era convins ca dupa absolvire va merge la munca. 

Iar Cristina a fost pentru prima data la o tabara de vara. 

Nici Natalia nu mai are mainile pline de bataturi de la sapa. 

Si daca anul trecut nu aveau nici de imbracat, nici de incaltat… 

Anul acesta au de toate. Cizmele stau frumos aranjate, in rand la usa.

Iar in casa, conditiile mai bune. Acoperisul care era gaurit de grindina a fost reparat. 

Harnicia si modestia acestor copii a impresionat multa lume care le-a sarit in ajutor. 

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV: “Anul acesta la familia Gutu n-am mai gasit nici tipenie de copil pe-afara, stau toti in casa unde le este cald. Lemne au destule, mama lor a cumparat. Asa ca ei nu mai sunt nevoiti sa le care de pe dealuri.”

Iar de data aceasta puteti ajuta alte trei familii care au mare nevoie de sustinerea noastra. Puteti face transferuri cu ajutorul cardului.

La Parcova, in Edinet cinci copii locuiesc in casa pe jumatate daramata, iar la Chetrosu, Drochia alti cinci copii traiesc in saracie - fratele lor mai mare este nevazator, iar mama nu reuseste sa-i intretina.

La Chisinau, Nastea locuieste intr-o camera ca un depozit de sapte metri patrati impreuna cu mama sa care este tintuita la pat.

Mai jos gasiti datele bancare pentru cele trei cazuri:

Beneficiar: RUDENCO ALIONA Nr. Card 5511 0699 9912 2860 pentru transfer P2P 

Beneficiar: JURAVELI ELENA Nr. Card 5511 0699 9995 4262 pentru transfer P2P 

Beneficiar: ZUZA VIORICA Nr. Card 5511 0699 9906 2827 pentru transfer P2P