Google+

De anul viitor soferii autoturismelor cu numere de inmatriculare straine vor plati o taxa de drum

De anul viitor soferii autoturismelor cu numere de inmatriculare straine vor plati o taxa de drum
Embed:

Soferii cu masini inmatriculate in strainatate vor trebui sa plateasca pentru utilizarea drumurilor publice. Taxa se ridica pana la aproape 400 de euro pentru jumatate de an. Decizia de astazi a Guvernului intra in vigoare incepand cu anul viitor si vizeaza inclusiv cetatenii moldoveni care au masini cu numere straine.


Guvernul a stabilit astazi pretul vinietei. Astfel, cei care vor intra in tara pentru 3 zile vor trebui sa plateasca 3 euro, in timp ce soferii care vor sta o luna vor scoate din buzunare 65 de euro. Pentru a circula pe drumurile noastre timp de o jumatate de an se vor percepe 380 de euro.

Autoritatile spera ca taxa proaspat introdusa va asigura echitatea fiscala intre posesorii de mijloace de transport care circula prin Moldova.


Daca soferii cu numere de inmatriculare straine considera taxa prea mare, atunci cei cu numere moldovenesti considera initiativa una corecta.


Vinieta moldoveneasca este insa mai scumpa decat in majoritatea tarilor europene. De exemplu in Romania pentru 7 zile platesti 3 euro, iar in Bulgaria – 5. Pentru a folosi drumurile din Ungaria timp de 4 zile, soferii platesc 7 euro. In Austria, pentru 10 zile, taxa este de 8 euro. Cea mai scumpa vinieta e in Slovenia, unde pentru o saptamana platesti 15 euro.

In tara noastra, exista taxa de drum pentru camioane, microbuze si autobuze inmatriculate peste hotare, insa nu era, pana acum, una pentru automobile. Proprietarii masinilor mai vechi de 7 ani, cu numere straine, isi pot inregistra autoturismele pana la sfarsitul lunii noiembrie.

 

Deocamdata autoritatile nu stiu cum si daca vor fi taxate masinile inmatriculate in regiunea transnistreana.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn